Koudgevormde profielen

Een eigen team van ingenieurs staat in voor het state of the art machinepark. Dankzij continue investeringen en bijsturingen is onze productiesite toonaangevend in de sector, always one step ahead. 
Niet alleen bij voestalpine Sadef is het een focus, ook bij de groep voestalpine ligt de nadruk op investeren in innovatie en betere processen. 
We hebben letterlijk alles wat we aan innovatie in huis hebben verzameld in ons "House of Innovation"Lees meer over deze innovatieve en inspirerende plek!

Rolvormen

Rolvormen (ook walsen of buigen genoemd) is een proces binnen de metaalbewerking waarbij platte metalen platen worden omgevormd tot complexe en nauwkeurige profielen. 

Het wordt vaak gebruikt in de productie van buizen, balken, hoeken en andere structurele componenten. 

Tijdens het rolvormproces wordt het metaal geleidelijk door een reeks rollen geleid, die het materiaal buigen en vormen volgens de gewenste specificaties.

Rolvormen biedt tal van voordelen, waaronder hoge productiesnelheid, consistente kwaliteit en kostenefficiëntie, waardoor het een essentiële techniek is in verschillende industrieën, zoals de bouw, automobiel en HVAC.

Roll-forming-3

Waarom kiezen voor rolvormen?

  1. Efficiënte productie: Rolvormen is een continu proces, waardoor grote hoeveelheden metalen profielen snel en efficiënt kunnen worden geproduceerd.
  2. Flexibiliteit in het ontwerp: Rolvormen maakt het mogelijk om complexe en nauwkeurige vormen te creëren met verschillende afmetingen en diktes, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen.
  3. Consistente kwaliteit: Door het gebruik van geautomatiseerde machines en strikte controleprocedures, levert rolvormen consistent hoogwaardige en nauwkeurige metalen profielen.
  4. Kostenefficiëntie: Rolvormen minimaliseert verspilling van materiaal en vereist minder nabewerking, wat resulteert in lagere kosten voor productie en lagere prijzen voor klanten.
  5. Veelzijdigheid: Rolvormen kan worden toegepast op verschillende soorten metalen, waaronder staal, aluminium en roestvrij staal, waardoor het geschikt is voor diverse industriële sectoren.
  6. Duurzaamheid en sterkte: Rolvormen produceert metalen profielen met uitstekende structurele eigenschappen, waardoor ze sterk en duurzaam zijn voor langdurig gebruik.
  7. Maatwerkoplossingen: Rolvormen biedt de mogelijkheid om metalen profielen op maat te maken volgens specifieke ontwerpeisen en klantbehoeften.
Kortom, rolvormen is een aantrekkelijke keuze vanwege de efficiëntie, flexibiliteit, kwaliteit, kosteneffectiviteit, veelzijdigheid, duurzaamheid en aanpassingsmogelijkheden die het biedt.
Roll-forming-2

Waar zit het verschil met walsen en buigen?

Het is belangrijk om de verschillen tussen rolvormen, walsen en buigen te begrijpen. Rolvormen is een efficiënte methode om platte metalen platen om te zetten in complexe profielen met hoge precisie. Profielwalsen is een proces waarbij metalen platen of staven worden vervormd door compressie tussen rollen. Buigen is een proces waarbij metalen platen of staven met behulp van kracht worden gebogen om een gewenste vorm te krijgen.

Buigen kan handmatig worden gedaan met behulp van buiggereedschap of machinaal met behulp van buigmachines. Bij het kiezen van de juiste methode zijn factoren zoals productiesnelheid, kosten en de gewenste profielvorm van belang.

Als specialisten in metaalbewerking kunnen wij u voorzien van advies op maat en hoogwaardige metalen profielen die aan uw specifieke behoeften voldoen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en oplossingen op maat.

Nabewerking

Stalen profielen op maat krijgen extra toegevoegde waarde door de uitvoerige mogelijkheden voor nabewerking. 

Alles gebeurt in eigen huis door eigen experten: oppervlaktebehandeling, verbindingstechnieken, schroefdraad, profielen met verschillende plaatdiktes of in roestvast staal, vrij vormbuigen, buigen in lijn,...

Contacteer ons


Heeft u interesse in onze stalen profielen? 
Neem rechtsreeks dan contact op met ons salesteam via de knop hieronder.