Skip to main content
Terug naar het overzicht

Duizendste DeltaSwitch geïnstalleerd

2023-12-07, 13:45 | 

Een bijzondere mijlpaal is bereikt: in samenwerking met Kampa hebben wij de duizendste DeltaSwitch geïnstalleerd. Dit innovatieve systeem is geïmplementeerd in alle Bestaande Generatie-wissels met een hoog tongprofiel van ProRail. Zowel op betonnen wisselliggers als op hout. 

Een sprong voorwaarts in spoorveiligheid

De DeltaSwitch heeft zich bewezen als een effectieve oplossing voor het verbeteren van de veiligheid van wissels in het spoorwegnetwerk. De samenwerking met Kampa heeft niet alleen geleid tot een innovatief product, maar ook tot een belangrijke mijlpaal met de duizendste installatie. Dit symboliseert een aanzienlijke bijdrage aan de steeds veranderende behoeften van de spoormarkt.

Impact van de DeltaSwitch in de praktijk

Onze focus op een robuust smeerloossysteem is onderhoudsarm en levert een actieve verbetering van de maximale maat van vrijewielpassage. Dit heeft geresulteerd in minder aanrijdingen van de tong waardoor overmatige slijtage en grote krachten in het systeem voorkomen worden. Het effect is gemeten door middel van handmatige metingen én door meetcampagnes met meettreinen.

Gemiddeld worden twee DeltaSwitchen per wissel gebruikt. Bij een Engels wissel zijn dit er zelfs acht, één onder elke tong. In nagenoeg alle gevallen resulteert de toepassing van de DeltaSwitch in aantoonbaar veilig berijdbare wissels.

De DeltaSwitch ontving haar vrijgave eind 2020, waarna er in drie jaar tijd meer dan 1000 stuks, in zowel bestaande als nieuwe wissels, zijn ingebouwd. Deze brede en succesvolle toepassing bewijst het vertrouwen in de effectiviteit.

Waar, in het verleden, problemen in oudere wissels slechts opgelost konden worden door het vervangen van halve tongbewegingen, kan dit nu veelal efficiënter worden aangepakt. Wij bieden, in combinatie met onze serviceafdeling, Mobiele Baan Service, een integrale aanpak voor het oplossen van problemen met de maximale maat van vrijewielpassage.  Door het toepassen van de DeltaSwitch in combinatie met het corrigeren van de tongvorm en het vergroten van de slag van de Ebiswitch-wisselsteller kunnen potentieel gevaarlijke situaties opgelost of voorkomen worden.

Ben je ook benieuwd naar de integrale oplossingen op het gebied van wisseltechnologie? Neem dan contact op met onze Product Manager Daniël Poll Jonker. Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.