Skip to main content
Terug naar het overzicht

De DeltaSwitch: een vernuftig staaltje innovatie

2021-12-16 | 

De Engelse uitspraak luidt: Never change a winning team. Maar stel nou dat je met een kleine innovatie datzelfde team flink kan verbeteren? Swietelsky Rail Benelux BV zocht naar een oplossing om de huidige EKOS-V systemen in de negen 1:9 NP46 (46E3) wissels bij Amsterdam Westhaven te vervangen. Met een kleine innovatie aan onze DeltaSwitch, konden wij in samenwerking met Kampa de klant precies de oplossing bieden die zij nodig had.

Innoveren, innoveren en nog eens innoveren

Van origine is de DeltaSwitch zo ontwikkeld dat het toepasbaar is in de standaard 54E1 wissels. Dit type wissel heeft lage glijstoelen. Veel NP46 wissels bezitten juist hoge glijstoelen. De uitdaging was om de DeltaSwitch dusdanig te innoveren dat hij ook op dit type wissel kon worden toegepast. Met de doorontwikkelde DeltaSwitch ging onze Mobiele Baan Service in Amsterdam Westhaven aan de slag met de inbouw:

Waarom de DeltaSwitch beter is voor het wissel

Het grootste voordeel van de DeltaSwitch is een verbetering van vrije maat van wielpassage. Bovendien wordt de omstelkracht gereduceerd, hoeft hij niet regelmatig opnieuw afgesteld te worden en veroorzaakt hij minder slijtage aan de tong en glijstoelen. Ook is er minder onderhoud nodig. Door al deze eigenschappen zorgt de DeltaSwitch voor een veiliger wissel.


De DeltaSwitch is inmiddels toepasbaar op wissels met en zonder tongspitsrol in de volgende configuraties: 54E1 beton, 54E1 hout/kunststof en de 46E3 (NP46) hout/kunststof met hoge glijstoel. Ben je geïnteresseerd in dit product? Neem een kijkje in onze webshop. Mocht je deze DeltaSwitch willen toepassen op een ander type wissel, neem gerust contact met op met onze Product Managers Sjors van de Vecht of Daniël Poll Jonker.