RVS profielen – wat zijn het?

RVS profielen zijn profielen uit roestvrij staal. RVS is een legering van meerdere metalen en heeft een oxidehuid. Dit laagje beschermt het onderliggende metaal tegen verdere roestvorming (oxidatie). RVS is corrosiebestendig en zeer sterk. Bovendien hebben RVS profielen door de geborstelde vorm een exclusieve uitstraling. 

RVS profielen zijn verkrijgbaar in tal van staalsoorten en vormen en worden gebruikt voor de meest uiteenlopende constructies in tal van sectoren.

Where do you find custom made steel profiles in products?
Where do you find custom made steel profiles from voestalpine Sadef?

Toepassingen voor RVS profielen

De toepassingen van deze RVS profielen zijn praktsich eindeloos en wij zijn dan ook leverancier voor kant-en-klare stalen onderdelen in een breed scala van industrieën. Zo maken wij profielen voor onder meer volgende sectoren: bouw, solar, industrie, cabines, mobiliteit … 

Onze profielen op maat krijgen door onze in-house mogelijkheden tot nabewerking nog extra toegevoegde waarde. Door onze state-of-the-art faciliteiten voor nabewerking wordt uw profiel een component dat meteen klaar is voor assemblage.

Benieuwd naar enkele concrete toepassingen? Neem dan even een kijkje bij onze marktsectoren-pagina.

Productie RVS profielen op maat – onze werkwijze

In elke fase van de ontwikkeling, van een ruwe schets tot onderdelen die klaar zijn voor montage, biedt voestalpine Sadef creatieve, innovatieve en kostenbesparende ideeën en concurrerende concepten die zullen leiden tot een geoptimaliseerde oplossing voor uw toepassing of project. voestalpine Sadef staat voor meer dan 75 jaar expertise in het ontwerpen van RVS profielen.

Van concept tot commercieel & technisch akkoord

  • 1. Concept van de klant
  • 2. Co-engineering: optimalisatie van de klantbehoefte met ons ingenieursteam
  • 3. Commerciële en technische overeenkomst
  • 4. Tooling engineering
  • 5. Prototype en goedkeuring door klant
  • 6. Productie tekening

Van productietekening tot levering 

  • 7. Productie
  • 8. Verdere bewerking
  • 9. Kwaliteitscontrole
  • 10. Verpakking & levering

voestalpine Sadef – Specialist in roestvrije stalen profielen

Zoekt u een betrouwbare toeleverancier van roestvrije stalen profielen voor transportbanden, hoogbouwmagazijnen, machinebouw, HVAC-toepassingen, kraan- en hefsystemen, bouwtoepassingen en zoveel meer? Dan bent u bij voestalpine Sadef aan het juiste adres. 

Met onze 35 profileerlijnen maken wij roestvrije stalen oplossingen voor tal van sectoren en leveren we stalen speciaal profielen op maat die licht, montagevriendelijk en desgewenst afgewerkt zijn met een poederlaklaag. 

Dankzij continue investeringen en bijsturingen is onze productiesite toonaangevend in de sector, always one step ahead. Via co-engineering zorgt een eigen expertenteam ervoor dat iedere klant met een geoptimaliseerd stalen profiel zijn project kan realiseren. Op deze manier zijn wij een echte profile solutions provider voor uw business.

Contacteer ons vrijblijvend

Heeft u interesse in onze stalen profielen? Neem rechtsreeks dan contact op met ons salesteam via de knoppen hiernaast of maak gebruik van ons contactformulier.