Skip to main content

Tillsammans som voestalpine-team

Tillsammans rör vi på oss för den goda sakens skull genom ”voestalpine cares run”. Från 15 april 2023 rör voestalpines medarbetare på sig för sin hälsas skull, och hjälper samtidigt utsatta människor. Vi för världen framåt genom att tillsammans springa, gå, vandra, köra rullstol eller handcykla och samtidigt samla digitala ”cares”-poäng. Det handlar inte om att slå rekord eller prestera den längsta sträckan, utan om hur många som deltar och tillsammans vill föra världen framåt.

Steg för steg donerar voestalpine allt större bidrag till välgörenhet. Därigenom blir vi en del av en hållbar och bättre värld – inte bara med hjälp av våra produkter, utan även genom att stödja internationella hjälpprojekt.

Herbert Eibensteiner

voestalpine tar sitt samhälleliga ansvar vid anläggningarna. Med voestalpine cares run vill vi skapa ett gemensamt socialt engagemang över hela världen: Medarbetarna samlar sina fysiska krafter för att förbättra världen.

CEO Herbert Eibensteiner

Vad vi redan uppnått

Med varje fysisk aktivitet fylls cares-cirklarna på lite i taget. Varje cirkel utgör ett donationssteg och samtidigt en definierad donationssumma. Pengarna går till utvalda välgörenhetsprojekt.

Så här är det

Startskott: 15 april 2023

Starten för voestalpine cares run går 15 april 2023 och kampanjen pågår till 30 juni 2023.

Vårt mål

Så många medarbetare som möjligt borde ge sitt bidrag för att det ska bli en maximal donation.

Internationella hjälpprojekt

Den skänkta summan går till utvalda välgörenhetsprojekt.

Projekt som vi stödjer

Akuthjälp för utsatta familjer

Röda Korsets

Inom ramen för Österrikiska Röda Korsets individuella akuthjälp ges snabb och omedelbar hjälp till utsatta familjer i områden kring österrikiska voestalpine-företag.

Back to school: Digital Learning Center

Blue Dots

Miljoner barn är på flykt i Ukraina. UNICEF vill med det här programmet möjliggöra för barn att få tillgång till utbildning igen med digitala medel.

”Blue Dots” Rumänien

Blue dots

Flyktingvågen på grund av kriget i Ukraina berör framför allt kvinnor och barn. UNICEF är på plats med ”Blue Dots”-center för att erbjuda skydd, basal försörjning och hälsovård.

Akuthjälp för jordbävningsoffer i Turkiet och Syrien

Turkiet och Syrien

När nöden är som störst är det nödvändigt att reagera snabbt och medmänskligt: I form av ett omfattande akuthjälpspaket skänkte voestalpine-koncernen 300 000 euro till konkreta projekt genom UNICEF, Läkare utan gränser och Hilfswerk International.