Skip to main content

Samen als voestalpine-team

Lichaamsbeweging in de „voestalpine cares run“, voor het goede doel. Vanaf 15 april 2023 zorgen de personeelsleden van voestalpine niet alleen voor hun eigen gezondheid – ze helpen tegelijk mensen in nood. Wij zetten de wereld in beweging door wereldwijd samen te rennen, nordic walken, wandelen, rolstoelrijden of handbiken, en daarbij digitale „cares“ te verzamelen. Daarbij gaat het niet om recordtijden of de langste afstand, maar om de som van alle deelnemers die samen een verschil willen maken.

Telkens opnieuw worden donaties van voestalpine aan goede doelen geschonken. Zodoende maken wij deel uit van een duurzame en betere wereld – niet alleen dankzij onze producten, maar ook door internationale hulpprojecten te steunen.

Herbert Eibensteiner

voestalpine neemt in zijn vestigingen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op. In het kader van de voestalpine cares run willen wij onze sociale activiteiten wereldwijd bundelen: Onze personeelsleden verenigen hun sportieve krachten om de wereld een beetje beter te maken.

CEO Herbert Eibensteiner

Wat we al hebben bereikt

Bij elke sportactiviteit lopen de cares-cirkels geleidelijk aan vol. Elke cirkel staat voor een donatie-etappe en tevens voor een bepaald donatiebedrag. Het geld wordt geschonken aan geselecteerde liefdadigheidsprojecten.

Hier draait het om

Startschot: 15 april 2023

De voestalpine cares run start op 15 april 2023 en loopt tot uiterlijk 30 juni 2023.

Onze doelstelling

Wij hopen dat zoveel mogelijk werknemers een bijdrage leveren om het maximale donatiebedrag vrij te maken.

Internationale hulpprojecten

De donaties gaan naar geselecteerde liefdadigheidsprojecten.

Wij ondersteunen de volgende projecten

Spoedhulp voor gezinnen in nood

Rode Kruis

In het kader van de individuele spoedhulp van het Oostenrijkse Rode Kruis worden gezinnen in noodsituaties in de omgeving van de Oostenrijkse voestalpine-bedrijven snel en onmiddellijk geholpen.

Back to school: Digital Learning Center

Digital Learning Center

Miljoenen kinderen zijn op de vlucht in Oekraïne. Met dit programma wil UNICEF kinderen via digitale leermogelijkheden weer toegang geven tot onderwijs.

„Blue Dots“ Roemenië

Blue dots

De vluchtelingengolf als gevolg van de oorlog in Oekraïne treft vooral vrouwen en kinderen. UNICEF is ter plaatse met de „Blue Dots“-centra om bescherming, basiszorgen en gezondheidsverzorging te bieden.

Spoedhulp voor aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië

Spoedhulp

Als de nood het hoogst is, is het belangrijk om snel en in het belang van de mensen op te treden: in de vorm van een uitgebreid noodhulppakket schonk de voestalpine-groep 300.000 euro aan specifieke projecten van UNICEF, Artsen zonder Grenzen en Hilfswerk International.