Wij hebben omvangrijke en jarenlange ervaring op het gebied van warme vervorming/persharden. Wij verwerken alle gangbare staalsoorten en kiezen voor innovatieve hoogvaste materialen en coatings van de voestalpine groep.

Think Zinc.perFORM HOT– de innovatieve door voestalpine ontwikkelde, volledig verzinkte staalsoorten en vervormingstechnologieën phs-ultraform® en phs-directform®.

phs-ultraform® – het origineel voor verzinkte, in het indirecte proces persgeharde onderdelen Het speciaal door voestalpine ontwikkelde thermisch verzinkte boorstaal en de door de onderneming geoptimaliseerde indirecte warme vervorming maken een lichtgewicht bouwwijze mogelijk in een nieuwe dimensie wanneer het gaat om designvrijheid, maatnauwkeurigheid en proceszekerheid.

phs-directform®– de pionier voor verzinkte, in het directe proces persgeharde onderdelen De door voestalpine ontwikkelde wereldprimeur maakt de directe warme vervorming mogelijk van thermisch verzinkt bandstaal tot ultra corrosie-bestendige lichtgewicht onderdelen voor de autobranche. De productie van componenten met phs-directform® overtuigt door eenvoudige processtappen en kostenvoordelen speciaal bij geringere aantallen van minder dan 100.000 stuks per jaar en/of onderdelen met eenvoudige geometrie.

Tailored-Property Parts - de oplossing voor optimale crashperformance

De serieproductie van componenten met gedefinieerde hardheid en vervormbaarheid binnen het onderdeel, precies waar ze nodig zijn, is onze competentie. Het is gebaseerd op de veelzijdige blanks-configuraties van voestalpine zoals laser-gelaste blanks, blanks met aangelaste patches of blanks voor speciale hittebehandelingen tijdens en na de vormingsprocessen. Bij direct en indirect warm vervormen leveren we componenten met op maat gemaakte eigenschappen.

Omvangrijke materiaalexpertise

Aluminium - Behalve de knowhow voor de verwerking van staal hebben wij vele jaren ervaring in de productie van carrosseriecomponenten van aluminium. Voor de verwerking van nieuwe hoogvaste aluminiumlegeringen (legering 7000) kunnen wij dankzij de warme vervorming ingewikkelde diepgetrokken producten van aluminium vervaardigen die normaal gesproken met een klassieke koude vervorming niet kunnen worden gerealiseerd.

Magnesium - Voor nieuwe licht-constructiemogelijkheden kan de knowhow van de warm vervorming ook voor magnesiummaterialen worden gebruikt.

Prestaties

  • Omvangrijke ondersteuning: Met onze jarenlange ervaring en expertise bieden wij op het gebied van projectmanagement, design, techniek, ontwikkeling en productie ondersteuning in alle fasen van de ontwikkelings- en productieprocessen.
  • Serieproductie in indirecte en directe warme vervorming

  • Assemblage tot inbouwklare componenten en modules

  • Productie van prototypes en preproducties 

  • Eigen werktuigconstructie

  • Logistieke concepten individueel, flexibel en just-in-time