Onze Missie: 0% CO2 uitstoot in 2035

Bij voestalpine Automotive Components Bunschoten omarmen we de uitdagingen van deze tijd en stellen we onszelf ambitieuze doelen om een positieve impact op het klimaat te hebben. Wij geloven in een duurzame toekomst. Ontdek meer over onze toewijding aan duurzaamheid en hoe wij bijdragen aan een groenere wereld.

Onze aanpak voor duurzaamheid |  CO2 Roadmap 

Project in beeld | Energie besparen |  LED's do it! 

Met het installeren van een geavanceerd LED-verlichtingssysteem verbeteren we niet alleen de verlichting in onze faciliteiten, maar wordt ook een enorme stap gezet in de richting van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Bekijk gelijk onderstaande video

Energie besparen

LED’s do it! Wij zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om onze processen te verbeteren en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Met het installeren van een geavanceerd LED-verlichtingssysteem  verbeteren we niet alleen de verlichting in onze faciliteiten, maar wordt ook een enorme stap gezet in de richting van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Door de inzet van LED verlichting besparen wij circa 1100 ton CO2 per jaar.

Focus op groene energie

Onze focus ligt op het inzetten van duurzame energie. Wij schakelen over naar hernieuwbare bronnen, zoals windparken. Zo breiden we onze energiemix uit. Met deze strategische focus zetten we belangrijke stappen naar een groenere en milieuvriendelijkere energievoorziening. 

Energie opwekken

Met de installatie van maar liefst 34.000 zonnepanelen op onze daken hebben we al een indrukwekkende stap gezet .  Nu gaan we nog een stap verder met de uitbreiding van onze eigen energieopwekking, door nog eens 10.000 extra zonnepanelen te installeren. Hiermee realiseren we een extra opwekking van 3.600 MWh en een besparing van 1.151 ton CO2. 

Bekijk hier de opbrengst van onze zonnepanelen 

Optimaliseren

 We onderzoeken voortdurend  manieren om onze productieprocessen te optimaliseren.  We streven we ernaar om duurzame oplossingen te integreren in elke fase van onze keten. 

Bewustwording

Milieubewust handelen is van groot belang bij voestalpine Automotive Components Bunschoten B.V. Dit geldt niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten en leveranciers. Door de nadruk te leggen op afvalbeheer, energie-efficiëntie en energie-educatie pakken wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo hebben wij een positieve impact op de wereld om ons heen.

Nieuws