Boeiend eindwerk zoekt ondernemende student!

voestalpine Sadef ondersteunt de samenwerking met scholen en studenten. Wij bieden jaarlijks meerdere eindwerken aan. Als u op zoek bent naar een uitdaging en op een actieve manier wil meewerken aan innovatieve projecten, dan is een stage/eindwerk binnen Sadef iets voor u ! Bovendien kan een stage bij ons bedrijf een blijvend karakter krijgen. Misschien wordt deze praktijkervaring zowel voor u, als voor ons een groot succes en kan u onmiddellijk na het afstuderen een boeiende loopbaan bij Sadef beginnen.

 Ik studeerde af in 2004 als Master elektromechanica. Na het volbrengen van een eindwerk in Sadef, kon ik hier onmiddellijk aan de slag. Ondertussen heb ik ook al eindwerken begeleid, waaronder een “retrofit” waarbij de oude soft- en hardware werd vervangen. Haalbaarheid en know-how werden in dit project onderzocht. Bovendien hebben we dit gestaafd met een testopstelling. 
Filip Marote, Projectingenieur
In voestalpine Sadef zijn we continu bezig met de uitbreiding en optimalisatie van ons machinepark. Dit proberen we steeds te doen met de nieuwste technologieën. Vanuit de praktijkervaring zoeken we naar technische oplossingen die economisch te verantwoorden en betrouwbaar zijn. Vanuit deze drijfveer bieden we studenten de mogelijkheid tot realisatie van hun stage of eindwerk. Ik spreek uit eigen ervaring, want ik heb zelf mijn eindwerk in Sadef volbracht. Jaarlijks bieden we meerdere, boeiende eindwerkonderwerpen aan. Een voorbeeld hiervan was een verbeteringsproject waarbij we een oude NC sturing moesten vervangen door een NC sturing van Beckhoff. De opdracht bestond erin een testopstelling te bouwen om de nieuwe sturing te testen, gecombineerd met een theoretische studie naar verliestijden.
Dries Kindt, Projectingenieur

Hieronder vindt u een overzicht van ons stage-aanbod. We staan ook open voor andere studierichtingen. Interesse? Vul ons contactformulier in.

Eindwerkvoorstellen voor economisten

We kunnen jaarlijks diverse interessante opdrachten laten uitwerken in verschillende domeinen, bv. analyse marktaandeel voestalpine Sadef in landschap van koudprofielen.

Retro Fit: programmatie van een XYZ lastafel

In de afdeling nabewerking hebben we een XYZ lastafel met een verouderde sturing. De opdracht bestaat erin de bestaande sturing te vervangen door een Beckhoff CX2020 sturing.  De beckhoff sturing is via profibus-DP gekoppeld met een Siemens S7 PLC. Je schrijft het motion programma en de interface met de bediener.

Automatische trillingsmeting van de aandrijving van een profileerlijn

Een profileerlijn word aangedreven door verschillende motoren. Voor één van onze nieuwe profileerlijnen zijn de motoren uitgerust met twee trillingssensoren. Aan de hand van deze sensoren willen we de toestand van de lagers controleren zodat we defecten kunnen voorkomen en preventief onderhoud kunnen plannen. De sensoren zijn aangesloten op een Beckhoff sturing waar de analyse zal gebeuren. De opdracht bestaat erin om trillingsmetingen te maken op een belaste en niet-belaste machine en bij verschillende producten. De metingen worden geïnterpreteerd en men zal een schema moeten opstellen naar de frequentiegraad van de aantal metingen en welke parameters relevant zijn.

Studie en ontwerp van een lengtemeetsysteem geintegreerd in een voorperforatie-eenheid

Interesse? Neem contact op met onze HR afdeling.

Studie en ontwerp van een automatisch verpakkingssysteem

Je bestudeert en ontwerpt een systeem waarbij houten latjes in/uit pakken profielen automatisch worden gelegd en weggenomen

Studie en ontwerp van een carrouselmagazijn voor rollen bandstaal

Interesse? Neem contact op met onze HR afdeling.

Optimaliseren plooiinstellingen bij rolbuigen/vrijvormbuigen ifv materiaaleigenschappen

In het kader van reductie van schroot en verliestijden bij rolbuigen en vrijvormbuigen wordt voorgesteld: analyse van de resulterende plooistralen van geplooide stukken, zodat het algoritme voor de correcties verfijnd kan worden, en met 1 parameter de verschillende plooistralen van een plooiprogramma gecorrigeerd kunnen worden.

Verbeteren van lengtetoleranties dmv machine learning

***INGENOMEN***

Studie en ontwerp van een automatische stapeleenheid

*** INGENOMEN ***

Simulatie van koudgevormd profileerproces met behulp van FEA

***INGENOMEN***

Studie en ontwerp van een geluidsreducerende cabine boven de uitvoerrollenbaan van een buizenlijn

*** INGENOMEN ***

Studie en ontwerp van een bovengrondse bandbuffer voor integratie in een profileerlijn

***INGENOMEN***

Braamloos plasmabranden met robot

*** INGENOMEN ***

Automatische aanpassing volgfactoren 054PRO

***INGENOMEN***