Ce este depunerea directă de metal?

În cazul procesului DMD (depunere directă de metal), pulberea de metal (50 µm până la 150 µm) sau sârma este introdusă într-un fascicul laser, unde este topită și depusă strat cu strat. Grosimea straturilor este de până la 2 mm. Procesul este, de asemenea, foarte potrivit pentru repararea componentelor complexe și costisitoare, de exemplu, în industria aerospațială. Cu ajutorul procesului DMD, este posibil să se producă componente din diferite materiale pulverulente (componente multimateriale) prin simpla schimbare a rezervorului de alimentare sau a bobinei de sârmă. În funcție de cerințe, diferite zone ale aceleiași componente pot fi astfel prevăzute cu proprietăți de material adaptate, de exemplu cu suprafețe rezistente la uzură, proprietăți de volum solide și canale rezistente la coroziune.

În comparație cu topirea cu laser într-un pat de pulbere, procesul DMD poate funcționa de până la 10 ori mai rapid și poate produce componente mai mari. Cu toate acestea, cele mai fine structuri reticulare sau detalii ale componentelor nu pot fi implementate cu acest proces – acest lucru este deja evident în cazul pulberii metalice utilizate prin DEPOZIȚIE DIRECTĂ DE METAL (DMD), a cărei dimensiune ideală a particulelor de 50 µm până la 150 µm este de peste trei ori mai mare decât în cazul topirii cu fascicul laser. În practica de producție, procesul DMD poate fi combinat cu procesele ablative clasice, cum ar fi frezarea sau strunjirea. Pe de o parte, așa-numitele utilaje hibride permit producerea de componente complexe cu ajutorul fabricației aditive, dar, pe de altă parte, ele pot gestiona și cele mai precise lucrări de frezare în aceeași configurație.

De ce depunerea directă de metale?

Cu ajutorul sudării cu laser, pot fi construite componente noi și pot fi modificate geometriile existente. Acest lucru permite nu numai efectuarea de modificări geometrice, ci și modificarea permanentă a proprietăților suprafeței. Conductivitatea termică, rezistența la coroziune și rezistența la căldură pot fi crescute, iar uzura poate fi redusă în același timp. Aceste straturi funcționale pot fi aplicate selectiv (parțial sau pe întreaga suprafață) pe materiale de bază rentabile, producând un rezultat practic fără pori. Printre aplicațiile populare se numără matrițele de deformare la cald și la rece, de forjare și de ambutisare adâncă.

Cerințe pentru materialul de acoperire în timpul sudării de acumulare:

-Rezistență la uzură abrazivă
-Rezistență la coroziune/oxid (chiar și la temperaturi ridicate)
-Coeficient de frecare scăzut sau frecare de alunecare ridicată
-Conductivitate termică
-Rezistență la eroziune
-Prelucrare mecanică/sudabilitate
-Rezistență
-Înclinație redusă a fisurilor/porozitate

Application areas and materials

Aplicații Material
Acoperiri rezistente la uzură Materiale pe bază de fier / cobalt / nichel,

Cermets / compozite cu matrice metalică

Construirea de noi geometrii Aliaje de aluminiu /Fier /Nichel /Cobalt /Copru
Reparații Materiale pe bază de fier / cobalt / nichel
Aplicații ale rulmenților Bronz

Pentru informații mai detaliate despre materialele și aplicațiile noastre, vă rugăm să ne contactați.

Wear protection applications

Aplicatie: Matrite în zona de întărire a presei

” Creșteți productivitatea

” Stabilitatea producției

performanță în comparație cu materialul convențional:

Durata de viață: + 100 % la + 25 % costuri la fabricarea sculelor

Stabilitate sporită a producției

eifeler-laser-08-14-212-bearbeitet

Construcția de noi geometrii folosind aliaje de aluminiu

Metalul ușor aluminiu devine din ce în ce mai important în lumea de astăzi. Din cauza penuriei de resurse, materialele ușoare, cu rezistență ridicată și izotrope joacă un rol din ce în ce mai important. Prin urmare, aluminiul este indispensabil în diverse industrii, cum ar fi industria aerospațială, industria auto și ingineria mecanică.

Diferențele față de oțel, cum ar fi punctul de topire mai scăzut, reflectanța mai mare, conductivitatea termică mai mare și coeficientul de dilatare mai mare, dar și delta mare dintre punctele de topire – stratul de oxid și aluminiu – cer mult de la procesul de sudare. Cerințele ridicate de calitate ale industriilor pot fi îndeplinite doar prin procese de înaltă precizie, de mare energie și automatizate, cum ar fi sudarea cu laser cu acumularea de pulbere.

Problema cu placarea cu pulbere laser a aluminiului

Afinitatea mare a aluminiului pentru oxigen duce la formarea unui strat subțire de oxid pe suprafață. Punctul de topire al stratului de oxid este de peste 1900°C și, prin urmare, de peste trei ori mai mare decât cel al aluminiului. Acest strat de oxid interferează foarte mult cu procesul de sudare și duce la defecte de lipire. În plus, în timpul procesului de solidificare a aluminiului se eliberează hidrogen, ceea ce poate duce la creșterea formării de pori.

Soluția noastră

voestalpine eifeler Lasertechnik GmbH a dezvoltat sudarea prin acumularea cu laser în așa măsură încât este capabilă să sudeze componente cu, de exemplu, pentru a modifica generativ materialul sub formă de pulbere AlSi10Mg sau pentru a îmbunătăți rezistența la uzură a materialelor din aluminiu prin utilizarea diferiților aditivi. Creșterea materialelor. Astfel, gama de aplicații pentru materialele din aluminiu a crescut semnificativ.

Rezultatul procesului

  • Aproape neporos – < 94 – 99 % densitate
  • Dimensiunea porilor < 30 μ
  • Structura de contur apropiat
  • Flexibilitate ridicată prin procesul automatizat

Contact

voestalpine High Performance Metals Romania SRL

Str.Atomistilor, Nr.96-102

077125, Magurele, Jud.Ilfov

ro.sales@voestalpine.com

www.voestalpine.com/hpm

 

inapoi la meniu

Contactați-ne pentru mai multe informații:

Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.