voestalpine Böhler Welding

Partner med personlighet

Framgångssagor | Vorarlberg

Haberkorn – nr 1 i Vorarlberg på svetsteknik

Haberkorn är Österrikes största tekniska återförsäljare för industri och bygg. Otroliga 180 000 artiklar, allt från drivkomponenter och arbetarskydd till valslager ingår i företagets sortiment, som är internationellt framgångsrikt med sina 30 anläggningar i Mellaneuropa och centrala Östeuropa. Inom området svetsteknik och svetstillbehör koncentrerar man sig på Vorarlberg. Personlig närhet, mycket kompetent rådgivning och support är en viktig framgångsfaktor och ett uppriktigt engagemang i teamet. Det uppskattar kunderna i regionen.

Mer än bra produkter

Vad gäller svetstillsatser säljer Haberkorn hela sortimentet från voestalpine Böhler Welding, och produkterna för fogsvetsning utgör tyngdpunkten. Man sätter även standarden inom kundservice och med aktiviteter inom området svetsning. ”Haberkorn är ett familjeföretag, där man gärna arbetar”, säger Günther Spiegel, chef för Haberkorn Schweißtechnik. För utomstående ser det ut som om Spiegel och hans team lägger ett unikt engagemang på "svetsarkretsen" i Vorarlberg, nästan som en familj.

"Vi har ett gott förhållande till voestalpine Böhler Welding. Tillämpningsteknikerna stöttar oss enkelt och okomplicerat när vi ställer frågor till kundsupporten."

Günter Spiegel, chef för Haberkorn Schweißtechnik

Leverans inom två timmar

När det måste gå fort, levererar man med egen fordonspark redan inom två timmar. Rådgivning, även på plats, är en självklarhet. ”voestalpine Böhler Welding stöttar oss på ett exemplariskt sätt. Tillämpningsteknikerna står alltid till förfogande för konsultation. Och det vi beställer levereras mycket snabbt”, bekräftar Günther Spiegel. Men inte bara Haberkorn kommer till sina kunder, kunderna kommer även till Haberkorn i Wolfurt, och beställer inte bara per telefon, e-post eller i webbutiken.

"Det vi beställer levereras mycket snabbt."

Günter Spiegel

Personligt och idérikt

I regionen Rheintal har man en modern butik i två våningsplan där kunderna hälsas välkomna. I demonstrationsrummet eller i svetssimulatorn kan man få praktiska insikter, och i den närliggande verkstaden kan man få sitt svetsaggregat reparerat. Större reparationer utför Haberkorn på plats. Ett särskilt evenemang är Haberkorn Schweißnacht, "svetsnatten", då varje år ca 300 gäster bjuds på förplägnad, utställningar, svetsdemonstrationer (som titelbilden visar) och njuter av fackligt tankeutbyte. Günther Spiegel:” Samtalen, den personliga relationen och även det faktum att våra kontaktpersoner regelbundet tittar in hos våra kunder skapar förtroende och kundtrohet – och går hem inte minst hos ungdomen.” Inte så konstigt alltså, att Haberkorn stödjer även det österrikiska ungdomslandslaget i svetsning.