voestalpine Böhler Welding

Massieve draad

Wire Volume Systems for Cost-Efficient MIG/MAG Welding. Welding wires from Böhler Welding can be supplied in special volume packaging in the form of round and octagonal drums with filling contents from 250 up to 500 kg, depending on wire type and diameter. They provide efficient MIG/MAG welding, especially in mechanized and robotic operations where the elimination of time consuming wire spool exchanges yields drastically increased duty cycles and production output.

Metaallassen met beschermgas (MIG/MAG-proces)

Het MIG/MAG-proces is een gemechaniseerd lasproces waarbij er een boog brandt tussen draadelektrode die stroom aanvoert, en het werkstuk. Deze als elektrode functionerende draad smelt in zijn eigen boog af en wordt zelf aangevoerd door een haspel. 

Argon, helium of mengelingen daarvan dienen als beschermgas bij het MIG-proces. Bij het MAG-proces gebruikt men beschermgassen van argon met zuurstof, helium met zuurstof, koolstofdioxide of mengelingen van deze gassen. Het beschermgas bevordert een stabiele boog en beschermt het smeltbad tegen contact met de buitenlucht. Het toevoegen van zuurstof aan de beschermgassen vermindert de oppervlaktespanning van het smeltbad zodat er een gladder lasoppervlak ontstaat met goede overgangen naar de naadkanten. Bovendien wordt het metaal in de boog in fijnere druppels omgezet.

Overmatige legering van de draadelektroden compenseert de optredende afbranding van de legeringselementen. Het is absoluut noodzakelijk om de lasplek af te schermen voor tocht. Bij hoge lassnelheden en snelle trillingen moet het smeltbad volledig afschermen door overeenstemmende hoeveelheden beschermgas en mondstukvormen.

Alleen gelijkstroomomvormers of gelijkrichters komen in aanmerking als stroombron waarbij de pluspool in de regel op de elektrode wordt aangesloten. Hoewel lassen met de negatieve pool het metaal efficiënter afzet, wordt de druppelovergang hoger en de boog instabieler.

Contacts

Find the local contact persons for your request.

meer lezen

Application Services

Your added value.
Product and technical consultation, process optimization, education and training.

meer lezen

Downloads

In our download section you´ll find a wide range of certificates, product folders, brochures, images & logos.

meer lezen