voestalpine Böhler Welding

The new reference in welding machines

Jouw uitdaging is het verbinden van metalen. Je weet hoe je constructies moet lassen voor bruggen, machines en krachtcentrales. In jouw werk heb je niet "een" oplossing nodig, JE VERDIENT het beste. Ons aanbod omvat een uniek portfolio van lasapplicatie services, hoogwaardige lastoevoegmaterialen, accessoires en lasmachines - wij zijn uw Totaal leverancier van lasoplossingen. Met onze lasmachine lijnen Terra & Uranos stellen we nieuwe normen in alle standaard- en speciale lasprocessen. De industrie-unieke combinatie van lasbenodigdheden en stroombronnen. Hiermee kunt u BEST in CLASS-lasverbindingen te maken waar u trots op kunt zijn. Dat is waar wij voor staan - met een garantie van 5 jaar op alle lasapparatuur van Terra & Uranos.

Full Welding Solution Provider

voestalpine Böhler Welding zet een logische stap verder richting een echte Full Welding Solution Provider. De perfecte combinatie van lasadditieven en machines biedt onze klanten extra voordelen en optimalisatiemogelijkheden in alle stappen van de waardeketen. 

Hoogste eisen: Van de producteigenschappen tot de voordelen voor de klant

Voordelen voor de klant
 • Böhler Welding combineert als geen andere leverancier op de markt metallurgische expertise, technische competentie en een compleet productassortiment.
 • Lasadditieven en lasmachines vormen een perfecte symbiose voor alle klanten van Böhler Welding.
 • Het harmonisch afgestemde samenspel van lasadditieven en machines staat garant voor optimale ontstekingseigenschappen en een constante draadaanvoer.
 • Geoptimaliseerde karakteristieken leiden tot eersteklas lasresultaten.
 • Böhler Welding lasmachines Made in Europe garanderen absolute topkwaliteit in producten en diensten.
 • Wij staan achter onze kwaliteitsbelofte en bieden tot 5 jaar garantie.
 • Onze klanten kunnen steeds rekenen op een betrouwbaar partnerschap en duurzame 

Onderzoek en ontwikkeling

Onze technische competentie is tegelijk een strategische waarde en onze aspiratie. Wij optimaliseren onze producten voortdurend in een speciaal voor dit doel opgericht onderzoekscentrum.

 • Hard- en softwareontwikkeling inhouse: Alle strategische producten en componenten worden volledig en exclusief door ons ontworpen en ontwikkeld tot ze rijp zijn voor introductie op de markt. Ons eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum plant en patenteert alle niet-gestandaardiseerde softwareoplossingen die in lasmachines van Böhler Welding worden gebruikt.
 • Geavanceerde tools en technieken: Voor de productontwikkeling worden alleen de modernste technologieën en computerondersteunde systemen gebruikt.
 • Continue verbetering: Onze onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria werken voortdurend aan nieuwe oplossingen om de lasprocessen voor bestaande en nieuwe materialen te verbeteren.

Volledige controle en regeling

Vlamboogregeling: Het perfecte laswerk

De kwaliteit en snelheid van het laswerk worden voornamelijk bepaald door de kwaliteit en nauwkeurigheid van de vlamboog. Hoe beter de vlamboog geregeld en afgesteld is, hoe preciezer het lasresultaat met de mechanische kwaliteitswaarden overeenkomt.

Böhler Welding weet hoe belangrijk deze factor is en investeert daarom veel tijd en middelen in het ontwikkelen van soft- en hardware om de vlamboog met een zeer hoge nauwkeurigheidsgraad zo perfect mogelijk te regelen en te controleren. Dit schept voor onze klanten nieuwe kansen om hun eigen productieprocessen te optimaliseren.

Ontdek een wereld van lasfuncties

De gepatenteerde vlamboogregeltechnologie heeft een verscheidenheid voortgebracht aan lasfuncties die het werk voor de lasser gemakkelijker en dynamischer maken. Dankzij de mogelijkheid om uit veel verschillende lasprogramma's te kiezen, kan de lasser voor de betreffende lastaak, afhankelijk van de gestelde eisen, de juiste keuze maken.

Volledig digitale controle: Het digitale lassen

De technologie die het lassen en de hele werkwijze in het productgamma van Böhler Welding regelt, is volledig gedigitaliseerd.

Een krachtig, betrouwbaar technisch systeem dat aanzienlijke voordelen biedt in snelheid, flexibiliteit in diverse toepassingen en processen, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid.

Het interne communicatiesysteem is gebaseerd op CAN BUS en is absoluut bestand tegen elektromagnetische interferentie, zodat datatransmissies snel en veilig, en updates en aanpassingen aan de machines snel en eenvoudig, uit te voeren zijn.

Producten en technologieën

Böhler Welding ontwikkelt en produceert stroombronnen voor booglassen voor staal, roestvrij staal, aluminium en andere metalen. Ons assortiment omvat machines voor alle relevante lasprocessen (MIG/MAG, TIG, MMA). Onze eigen onderzoeksinstituten hebben uiterst betrouwbare en efficiënte lassystemen met innovatieve technische oplossingen ontwikkeld, waarvan er enkele door internationale octrooien beschermd zijn.

Eén technologie - twee sterke productlijnen

Het essentiële onderdeel van onze lasstroombronnen is onze eigen, gepatenteerde Multiline-Three Level®-inverter. Deze moderne en technisch vervolmaakte inverter biedt op termijn onklopbare prestaties en betrouwbaarheid. Klanten waarderen vooral de voordelen in vlamboogregeling, aanpasbaarheid aan verschillende processen en toepassingen, nauwkeurigheid en herhaalbaarheid.

Böhler Welding-lasmachines zijn verkrijgbaar in de productlijnen TERRA en URANOS en bieden alle nodige kenmerken en prestaties om te voldoen aan alle industriële lasvereisten.

Apparatuurtoebehoren

Böhler Welding biedt al wat u nodig hebt voor modern en efficiënt lassen. Onze klanten hebben een compleet assortiment lasmachines voor MIG/MAG-, TIG- en MMA-processen ter beschikking, naast een selectie toebehoren die het werk comfortabeler en kwalitatief beter maakt.

 • Voor alle toepassingen: Böhler Welding biedt oplossingen voor elke toepassing. Zowel in de metaalnijverheid, de scheepsbouw als in de automobielsector staan de lasdraadaanvoerapparaten van het merk Böhler Welding opgesteld voor alle laswerkzaamheden in de hightech-sectoren.
 • Kracht en productveiligheid: wij bieden bestendige materialen voor isolatiedraadspoelen van hoogwaardige kwaliteit, naast duurzaamheid en bescherming tegen externe invloeden, zoals stof en trillingen.
 • Een compleet assortiment aan rollen en wielen: de eenheid is verstelbaar door de aandrijfrollen te verhogen en ze uit te rusten met wielen voor de aanvoereenheid.
 • U hebt het in de hand: een complete serie die aan alle toepassingsvereisten voldoet, van eenvoudige stroominstelling tot een compleet op afstand bediend apparaat.
 • Ergonomisch en robuust: vezelmaterialen met een hoge bestendigheid en beschermingsklasse IP54.
 • Beveiligde datatransmissie: Digitale datatransmissie met CAN BUS-protocol
 • Krachtig en beschermend: hoogkwalitatieve en zeer bestendige behuizing van veiligheidsklasse IP23S.
 • Stil en veilig: de apparaten zijn uitgerust met een geluidsarme centrifugaalpomp en beschikken ook over een koelkringregeling en een LED-display die de temperatuur van de vloeistof aangeeft.
 • De passende carriage voor al uw behoeften: Böhler Welding biedt een compleet assortiment van carriages aan voor alle transportbehoeften.
 • Efficiënt model: ontworpen om het werk van de lasser te vergemakkelijken, met onder meer gasfleshouders, gereedschapsbakken en nog veel meer.

Böhler Welding Garantie

Wij staan achter onze kwaliteitsbelofte.

Böhler Welding geeft 5 jaar garantie op geregistreerde machines en biedt haar klanten hiermee maximale zekerheid bij de aankoop van een van de hoogwaardige stroombronnen.

Zorgeloos lassen

Robuust, betrouwbaar ontwerp en regelmatige onderhoudsbeurten - voor een lange levensduur van het product.

Wenst u 5 jaar garantie op uw machine? Geen probleem. Vul hiervoor gewoon het garantieformulier in, dan sturen wij u een garantiebevestiging.

Garantieformulier