voestalpine Böhler Welding

Vergaand Succesrijk

Succesverhalen | St. Stefan

SCHWING – Betonpompcomponenten en productie op bestelling

"voestalpine Böhler Welding is meer dan een betrouwbare leverancier. Ook bij onderzoek en ontwikkeling werken wij samen met deze lastoevoegmiddelen-expert.“

Een ongelooflijke 61 meter ver reikt de langste verdeelgiek van een SCHWING-betonpomp, die op een vrachtwagen gemonteerd is. Aan welke krachten die blootgesteld is als hier beton opgepompt wordt, kan iedereen zich wel voorstellen. Dat vereist de grootste vakkundigheid bij lichte staalconstructies en bij de vervaardiging van deze „High-end-producten“. voestalpine Böhler Welding is een betrouwbare partner.

Vakkundigheid in de hoogvastsector

De vestiging in St. Stefan in het Lavantdal is de voornaamste productiefabriek van SCHWING-Stetter, een mondiaal toonaangevende groep in de sector betontechniek en betonverwerkende bouwmachines. Dat de SCHWING-Stetter-autobetonpompen een wereldfaam genieten qua procesveiligheid, lange levensduur en robuustheid is voor een groot deel te danken aan de 500 medewerkers in de fabriek in Karinthië. Ze produceren de stalen constructie van de onderbouw tot aan het verdeelgieksysteem inclusief de hydraulische componenten en de giek- en werkcilinders. Bovendien biedt de onderneming haar vakkennis met name op het gebied van hydraulische cilinders aan op de vrije markt, waar ze meer doet dan produceren in opdracht. Het dienstenspectrum strekt zich uit van engineering tot just-in-sequence-levering. 

SCHWING beheerst trillingen 

Belangrijke criteria bij autobetonpompen zijn behalve stabiliteit en een zo licht mogelijke constructie ook het beheersen en beperken van de trillingen die ontstaan bij dynamische pompen. Een goede constructie, verwerking en lastechniek zorgen daarvoor.

Leverancier en onderzoekspartner 

Bedrijfsleider Horst Jöbstl: „We gebruiken fijnkorrelige constructiestalen met een rekgrens van 700-960 MPa. Voor de hoogvaste lastoevoegmaterialen is Böhler Welding al jaren een betrouwbare leverancier.“ Maar de samenwerking gaat nog veel verder. Ook bij onderzoek en ontwikkeling is voestalpine Böhler Welding samen met universiteitsinstellingen een partner van de onderneming. Het gaat om nieuwe materialen, nieuwe lastoevoegmaterialen, en hoe materiaal bestand is tegen trillingen zonder dat er moeheid optreedt. voestalpine Böhler Welding draagt er daarmee toe bij dat SCHWING ook in de concurrentiestrijd van de toekomst zijn leidende positie verder kan versterken en uitbouwen.