voestalpine Böhler Welding

Partner met Persoonlijkheid

Succesverhalen | Vorarlberg

Haberkorn – Vorarlbergs Nr.1 in lastechniek

Haberkorn is de grootste handel van Oostenrijk voor industrie- en bouwtechniek. Het ongelooflijke aantal van 180.000 Artikel, variërend van aandrijfelementen en werkveiligheidsmateriaal tot walslagers omvat de portefeuille van deze onderneming, die met 30 vestigingen in Midden- en Oost-Europa internationaal succes boekt. Op de sector lastechniek en lastoebehoren concentreren ze zich in de deelstaat Vorarlberg. Dicht bij de klant staan, het beste advies en de beste begeleiding zijn een belangrijke succesfactor en liggen het geëngageerde team echt na aan het hart. Dat weten de klanten in het zogenaamde „Ländle“ te waarderen.

Meer dan goede producten

Bij lastoevoegmaterialen heeft Haberkorn de hele portefeuille van voestalpine Böhler Welding in huis, waarbij de nadruk ligt op de producten voor verbindingslassen. Bovendien zijn ze grensverleggend bij de klantenondersteuning en met activiteiten op het gebied van lassen. “Haberkorn is een familiebedrijf waar je graag voor werkt“, vertelt Günter Spiegel, het hoofd van Haberkorn lastechniek. En voor buitenstaanders lijkt het alsof voor Spiegel en zijn team ook de „lasgemeenschap“ in Vorarlberg een familie is, waarvoor ze een unieke inzet aan de dag leggen.

"We hebben een goede „draad“ met voestalpine Böhler Welding. De toepassingstechnici ondersteunen ons eenvoudig en ongecompliceerd bij vragen over adviezen aan de klanten."

Günter Spiegel, Hoofd Haberkorn Lastechniek

Levering binnen 2 uur

Als het snel moet gaan, leveren ze met het eigen wagenpark desnoods binnen de 2 uur. Advies, ook ter plaatse, is een vanzelfsprekendheid. „De ondersteuning van voestalpine Böhler Welding is uitstekend. De toepassingstechnici staan ons op elk moment ter beschikking voor overleg. En, wat we bestellen, wordt extreem snel geleverd“, bevestigt Günter Spiegel. Maar Haberkorn komt niet alleen naar zijn klanten toe, de klanten komen ook naar Haberkorn in Wolfurt en bestellen niet alleen per telefoon, e-mail of via de webshop.

"Wat we bestellen, wordt extreem snel geleverd."

Günter Spiegel

Persoonlijk en rijk aan ideeën

In de marktstad in het Rijndal heet een moderne shop op twee verdiepingen de klanten welkom. In de demonstratieruimte of bij de lassimulator kunnen ze praktijkgerichte kennis opdoen, in de bijbehorende werkplaats kunnen ze lasapparatuur binnenbrengen voor reparatie. Grotere reparaties voert Haberkorn ter plaatse uit. Een bijzonder evenement is de Haberkorn-lasnacht, waarbij zo’n 300 gasten onthaald worden die kunnen genieten van tentoonstellingen, lasdemonstraties, zoals op de omslagfoto, en van gedachten kunnen wisselen over het vak. Günter Spiegel:“ Het praten met elkaar, de persoonlijk betrokkenheid en ook het feit dat onze begeleiders regelmatig langsgaan bij onze klanten, dat schept vertrouwen, bindt klanten aan ons – en heeft niet in de laatste plaats ook succes bij de jeugd.“ Geen wonder dus dat Haberkorn ook het Oostenrijkse jeugdteam voor lassen ondersteunt.