voestalpine Böhler Welding

Wire Volume Systems voor kostenefficiënt MIG/MAG-lassen

2. mei 2016

Kwalitatieve lasdraad van toevoegmaterialenspecialist voestalpine Böhler Welding kan nu worden besteld in kartonnen trommels met vulinhouden van 250 tot 500 kg. Met de draadvolumesystemen kan op efficiënte wijze MIG/MAG worden gelast door onderbrekingstijden voor spoelwisselingen uit te schakelen. Dit is vooral belangrijk voor gemechaniseerde en robottoepassingen. Wij hebben een gamma speciale accessoires ter beschikking voor een efficiënt intern transport, installatie en afrollen van spoelen. Wij bieden trommeloplossingen aan voor niet- en laaggelegeerde draden, roestvrije en aluminium draden, draden op nikkel- en koperbasis, voor lassen, reparatielassen, hard opdikken en hardsolderen.

Gestroomlijnd MIG/MIG-lassen voor hogere rentabiliteit

KENMERKEN

GEBRUIKERSVOORDELEN

sterk gereduceerde onderbrekingstijden voor spoelwisselingen

verhoogde boogtijd en hogere productie-output

geen lege spoelen tijdens het lassen

geen half gelaste objecten te repareren of te verschroten, hogere productie-output

probleemloos draadtransport dankzij hoge draadkwaliteit en speciaal toevoersysteem

stabiele lasprestaties, verhoogde boogtijd en hogere productiviteit

gecontroleerd draadgieten en schroefvorming

nauwkeurige laspositionering bij mechanisch en robotlassen

geen spoelgewicht dat in beweging moet worden gebracht

minder slijtage van draadtoevoercomponenten en rollers

Sterk gereduceerde productiestilstanden voor draadspoelwisselingen leveren belangrijke besparingen op in vergelijking met het gebruik van spoelen van bijvoorbeeld 18 kg. Met de 500 kg-trommel vermijdt u 26 spoelveranderingen van ruwweg tien minuten elk. De trommel van 250 kg is nog altijd goed voor een winst van 13 spoelveranderingen. Het resultaat is 260 of 130 minuten netto boogtijd en een overeenkomstig hogere productie en winst. Het gebruik van de trommels zal uw laskosten onmiddellijk verminderen en de concurrentiepositie van uw bedrijf versterken. Bovendien zal de implementering van de trommelsystemen bij mechanisch, robot- en zelfs manueel lassen de volledige MIG/MAG-lasoperaties van de producenten stroomlijnen en hun een beslissend voordeel bezorgen.

Keuze tussen ronde en achthoekige trommels

De lasdraadtrommels van voestalpine Böhler Welding zijn rond of achthoekig van vorm. Beide zijn gemaakt van karton en kunnen worden gebruikt met dezelfde set accessoires. Ronde trommels zijn zeer sterk en zijn een goede optie voor zware lastoepassingen en moeilijke omstandigheden. Achthoekige trommels zijn geschikt voor regulier gebruik, wanneer geen hevige impactkrachten op de trommel kunnen worden uitgeoefend. Deze laatsten kunnen worden opgevouwen als ze leeg zijn, waardoor ze tot hun verwijdering een minimale ruimte innemen. De trommelcomponenten zijn volledig recycleerbaar. Beide trommeltypes worden aangeboden in de draadgamma’s van de drie merken van onze bedrijf: - Böhler Welding, UTP Maintenance en Fontargen Brazing.

Accessoires voor veilig en efficiënt intern transport en installatie

Een manueel geduwde trolley en hijsbalk zijn beschikbaar voor een veilig en efficiënt transport over de werkvloer. U kunt de trommels ook in de lucht verplaatsen door middel van een brugkraan. Een eenvoudig te installeren set gereedschappen voor het afrollen en speciale “click and go”-liners voor verschillende draadkwaliteiten zorgen voor een probleemloze draadtoevoer die weinig kracht vergt.

Download uw brochure op Böhler Welding Drum Solutions en zie hoe gemakkelijk en efficiënt de installatie van de trommels is met onze speciale accessoires.