voestalpine Böhler Welding

Vernieuwde vacuümverpakking Böhler DRY SYSTEM voor beklede elektroden

28. jul 2016

Lastoevoegmaterialenspecialist voestalpine Böhler Welding heeft zijn DRY SYSTEM-vacuümverpakkingen voor beklede elektroden vernieuwd met een sterkere folie en diverse andere nieuwe eigenschappen om de gebruikersvriendelijkheid en het recyclen te optimaliseren.
 

DRY SYSTEM is het efficiënte alternatief voor dure klimaatgecontroleerde opslag- en gebruikssprocedures om de beschikbaarheid van gebruiksklare, droge elektroden te garanderen tot op het ogenblik van het lassen. DRY SYSTEM maakt herdrogen overbodig en vermijdt het gebruik van drooghoudovens en -kokers in lastoepassingen met een risico van scheurvorming door waterstof. Bij roestvrijstaal- of nikkelbasiselektroden voorkomt het de vorming van lasmetaalporositeit door vochtopname door de coating van de elektrode uit de lucht.
 

Het nieuwe DRY SYSTEM maakt gebruik van een sterkere folie met meerdere lagen aluminium en biedt zo een maximale bescherming tegen vacuümverlies door ongewenste penetratie van scherpe voorwerpen tijdens opslag en gebruik.
 

Het nieuwe DRY SYSTEM is tevens gebruikersvriendelijk. Het binnenkarton heeft een afscheurbare flap voor een gemakkelijke opening, en de vacuümpakken zelf zijn voorzien van een speciaal etiket waarop de lasser zijn naam kan vermelden en dag en tijdstip van het breken van het vacuüm kan noteren. Voor de standaard ongelegeerde en laaggelegeerde elektroden is een diffundeerbaar waterstofgehalte in overeenstemming met EN-klasse H5 en AWS-klasse H4R gegarandeerd binnen een verwerkingstijd van 9 uur na opening van de verpakking, mits de folie op haar plaats blijft.
 

Met zijn diverse verpakkingsvolumes – 1,3, 2,1 en 3,5 kg – wordt het eenvoudig om het elektrodenverbruik af te stemmen op het specifieke gebruik van verschillende gebruikers en sectoren.
 

DRY SYSTEM is verder volledig te recyclen. Het maakt op geen gebruik van PE of PP, en alle componenten kunnen worden verwerkt als gewoon metaal- en papierafval.
 

Download uw brochure over het nieuwe DRY SYSTEM.