voestalpine Böhler Welding

Verhoog uw efficiëntie met trommelsystemen van voestalpine Böhler Welding

14. jul 2016

De hoge-kwaliteit lasdraden van lastoevoegmaterialen specialistvoestalpine Böhler Welding zijn beschikbaar in kartonnen drums met een vulgewicht van 250-500 kg. De bulk drum systemen staan garant voor efficiënt MIG/MAG-lassen door het vrijwel volledig vermijden van stilstand voor het vernieuwen van draadspoelen, in vooral gemechaniseerde en gerobotiseerde processen. Speciale accessoires voor efficiënt intern transport, installatie en afspoelen van de draad zijn leverbaar. Beschikbaar zijn drum systemen voor on- en laaggelegeerde, roestvaste, aluminium, nikkel-basis en koper-basis draden voor lassen, oplassen en solderen.

Een drastisch gereduceerde stilstandtijd voor het vernieuwen van draadspoelen vormt een belangrijke besparing wanneer u bulk drums gebruikt in plaats van bijvoorbeeld 18 kg draadspoelen. Met de 500 kg drum vermijden fabrikanten 26 spoelwissels van ruwweg tien minuten en met de 250 kg drum worden nog altijd 13 spoelwissels bespaard. Het resultaat is 260 of 130 minuten extra netto boogtijd en een overeenkomstig hogere productie-opbrengst en winst.

 

Daarnaast leidt het gebruik van de bulk drums voor gerobotiseerd, gemechaniseerd en zelfs voor handmatig lassen tot een gestroomlijnd MIG/MAG proces met vele voordelen. 

Eigenschappen

Gebruikersvoordelen

Drastisch gereduceerde stilstandtijd voor vernieuwen van draadspoelen

Meer boogtijd en hogere productie-opbrengst

Spoelen raken niet leeg tijdens het lassen

Geen gedeeltelijk gelaste onderdelen te repareren of te verschrotten. Hoger productie-opbrengst

Probleemloze draadaanvoer door hoge draadkwaliteit en speciale afwikkel- en doorvoersystemen

Stabiele laseigenschappen. Meer boogtijd en hogere productiviteit

Gecontroleerde cast en helix van de draad

Nauwkeurige draadpositionering in gemechaniseerd en gerobotiseerd lassen.

Geen spoelgewicht in beweging te brengen

Lagere slijtage van draaddoorvoer-unit onderdelen als motors en rollen

Bulk drums voor lasdraad van voestalpine Böhler Welding zijn rond of octogonaal. Ze zijn beide van karton en kunnen gebruikt worden met dezelfde set accessoires. Ronde drums zijn zeer sterk en daardoor een goede optie voor  zware werkplaats- en lascondities. Octogonale drums zijn voor algemeen gebruik waarbij ze niet beschadigd kunnen raken door zwaardere stoten. Deze zijn na gebruik opvouwbaar zodat ze maar weinig ruimte innemen voordat ze afgevoerd worden. Alle onderdelen van de drums zijn volledig recyclebaar. Beschikbaar zijn drum systemen in de merken Böhler Welding, UTP Maintenance and Fontargen Brazing.

 

Specialeaccessoires voor intern transport en installeren.

Een hand geduwde rolwagen en een hefbalk zijn beschikbaar voor veilig en efficiënt transporteren van de drums over de werkvloer of door de lucht met een portaalkraan. Eenvoudig te installeren accessoires voor het afwikkelen van de draad en speciale “click & go” liners voor verschillende draadtypes zorgen voor probleemloos doorvoeren. Download uw brochure op www.voestalpine.com/welding/Services/Downloads.