voestalpine Böhler Welding

Onderzoek & innovatie

De exploitatie van onze marktgeoriënteerde R&D-activiteiten heeft bij ons de hoogste prioriteit want alleen zo kunnen onze klanten wereldwijd profiteren van technisch geavanceerde producten en diensten.

Ons begrip van innovatie

Voor ons staat innovatie voor nieuwe of andere oplossingen die aansluiten op de behoeften van de klant en/of resulteren in nieuwe producten of productieprocessen, nieuwe organisatorische processen of nieuwe manieren van zakendoen. Onze inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling nemen een centrale positie in. Ze zijn voornamelijk gericht op drie speerpunten: het genereren van kennis door toegepast onderzoek, nieuwe productontwikkeling en productoptimalisering. Onderzoek is duur, maar innovaties en nieuwe kennis zorgen voor een grotere toegevoegde waarde voor onze klanten en voor ons bedrijf.

Onderzoek en organisatie

Onze nieuwe R&D-structuur verbindt alle productiefaciliteiten met elkaar waardoor nieuwe ontwikkelde producten sneller in de markt gelanceerd kunnen worden. Wij hebben in Europa R&D competence centra opgezet die 'targeted excellence' nastreven op het gebied van toegepast onderzoek en productontwikkeling voor wereldwijde toepassing van verbruiksmaterialen. Buiten Europa is er sprake van een nauwe samenwerking tussen de regionale R&D centra onderling om zo kennis en ontwikkeling van op lokale marktbehoeften afgestemde oplossingen te delen. Deze structuur plaatst ons dichter bij onze klanten en versterkt onze focus op hun veranderdende behoeften. Daarnaast waarborgt deze opzet onze positie als marktleider binnen de zeer concurrerende lasindustrie. Expertise is een belangrijke factor voor ons succes. De oprichting van een efficiënte bestuurscommissie waar onder andere de raad van bestuur, de bedrijfsleiding, de hoofden van R&D en specifieke afdelingshoofden deel van uitmaken, vormde daarvoor een essentiële stap. Deze commissie zorgt er onder andere voor dat ons wereldwijde innovatieproces probleemloos verloopt en dat verouderde producten en processen op tijd kunnen worden vervangen door nieuwe innovaties. Met deze maatregel, maar ook met andere, laat voestalpine Böhler Welding zien dat het grote waarde hecht aan een cultuur van innovatie binnen de onderneming.

Open innovatie

Gedreven door de markt blijft voestalpine Böhler Welding nieuwe, technisch geavanceerde lasoplossingen ontwikkelen. Daarnaast werkt ons bedrijf samen met meer dan veertig wetenschappelijke onderzoekspartners in Europa en de VS. voestalpine Böhler Welding is niet voor niets een vooraanstaande industriële onderneming. Het uitmuntende R&D-netwerk van Böhler Welding binnen de voestalpine Group en de uitgebreide metallurgische expertise stimuleren de ontwikkeling van nieuwe klantspecifieke oplossingen met heldere USP's en aantrekkelijke voordelen binnen de industrie voor lastoevoegmaterialen. Eén van die innovaties is ontstaan in nauwe samenwerking met de staaldivisie van voestalpine. Bij het zogenoemde alform® lassysteem worden specifieke toevoegmaterialen toegepast die voldoen aan de hoogste eisen voor het lassen van hoogvast warmgewalst staal en zware platen uit de alform® serie van voestalpine. Hogesterkte legeringen vormen een ander R&D-kernactiviteit van voestalpine Böhler Welding.