voestalpine Böhler Welding

Kutatás és innováció

Elkötelezettek vagyunk piacorientált kutatásfejlesztési kapacitásaink kiaknázása mellett, hogy világszerte technológiailag fejlett termékeket és szolgáltatásokat bocsáthassunk ügyfeleink rendelkezésére.

Az innováció lényege

Az innováció számunkra olyan új vagy a korábbiaktól eltérő megoldások kidolgozását jelenti, amelyek kielégítik ügyfeleink igényeit, és amelyek eredményeképpen termékek, gyártási folyamatok, szervezeti folyamatok és új üzletviteli módszerek születnek. Kutatásfejlesztési törekvéseink központi szerepet töltenek be vállalatunk életében, és három pillérre épülnek: tudásépítés alkalmazott kutatásokkal, új termékek fejlesztése és termékoptimalizálás. A kutatások jelentős költséggel járnak, az innováció és az új ismeretek azonban hozzáadott értéket teremtenek ügyfeleink és a vállalat számára.

Kutatás és szervezet

Új K+F struktúránk valamennyi gyártási egységre kiterjed, hogy lecsökkenjen újonnan kifejlesztett termékeink piacra jutási ideje. Európa-szerte globális K+F kompetenciaközpontokat hoztunk létre, amelyek magas szintű célzott szakértelmet biztosítanak az alkalmazott kutatások és a termékfejlesztések terén a hegesztőanyagok globális felhasználásához. Európán kívüli regionális K+F központjaink napi kapcsolatban állnak valamennyi K+F központunkkal az ismeretek megosztása és a testre szabott megoldások kifejlesztésének felgyorsítása érdekében a helyi piaci igényeknek megfelelően. Ez a rendszer közelebb visz minket az ügyfeleinkhez, és arra ösztönöz bennünket, hogy jobban odafigyeljünk folyamatosan változó igényeikre. Ezenkívül piacvezető szereppel ruház fel bennünket a versengő hegesztőipari ágazatban. A szakértelem fontos sikertényező a számunkra. Fontos lépés volt, amikor létrehoztunk egy hatékony irányító bizottságot, amelyben helyet kaptak az igazgatóság, a felső vezetés, a K+F vezetők és egyes kulcsfontosságú csoportfunkciók képviselői. Ez szavatolja, hogy a teljes globális innovációs folyamat zökkenőmentesen működjön, és innovációs eljárásaink nyomán az elavulttá váló termékeket és folyamatokat folyamatosan újakra cseréljük le. Ezek a lépések és sok más intézkedés is aláhúzza abbéli törekvésünket, hogy vállalatunkban előmozdítsuk az innovációs kultúrát.

Nyílt innováció

Mivel tevékenységünket teljes egészében a piac irányítja, állandóan magas technológiai színvonalú hegesztési megoldásokat fejlesztünk ki és több mint negyven európai és egyesült államokbeli tudományos kutatási partnerrel működünk együtt. Kulcsszereplők vagyunk a piacon. A voestalpine csoporton belüli kiváló K+F hálózatunk és kiterjedt metallurgiai szakértelmünk nagyban hozzájárul az új ügyfélmegoldások kidolgozásához, világos egyedi értékesítési ajánlatokkal és versenyelőnyt biztosító jellemzőkkel a hegesztőanyagok gyártásában. Egyik ilyen innovációnk a voestalpine Acél Divíziójával folytatott szoros együttműködésünk eredménye. Az úgynevezett alform® hegesztőrendszer olyan testre szabott hegesztőanyagokkal működik, amelyek a voestalpine alform® szériájához tartozó nagyszilárdságú melegen hengerelt acélok és durvalemezek hegesztésére vonatkozó legszigorúbb követelményeket is teljesítik. A nagyszilárdságú acélok területe csak az egyik a legfontosabb K+F tevékenységeink közül, nikkelalapú hő- és korrózióálló anyagokkal és felrakó, illetve keményforrasztó ötvözetekkel.