voestalpine Böhler Welding

Tartós siker

Sikertörténetek | St. Stefan

SCHWING – Betonszivattyú-alkatrészek és szerződéses gyártás

"A voestalpine Böhler Welding több, mint csupán egy megbízható szállító. A kutatás-fejlesztés területén is együttműködünk hegesztési szakértőikkel."

Az egyik tehergépkocsira szerelt SCHWING-betonszivattyú leghosszabb elosztógéme eléri a 61 métert. Elképzelhetjük, mekkora terhelést kell elviselnie, amikor betont szivattyúznak. Mindez a legnagyobb szakértelmet igényli a könnyű, nagy szilárdságú acélok és a kimagasló minőségű termékek gyártása terén. A voestalpine Böhler Welding megbízható partner ebben.

Szakértelem a nagy szilárdságú anyagok terén

A betontechnológia és a betonépítő berendezések gyártása terén nemzetközi szinten vezető vállalatcsoport, a SCHWING-Stetter fő gyártóüzeme St. Stefan im Lavanttalban található. Elsősorban a karintiai üzem 500 alkalmazottjának köszönhető, hogy a SCHWING-Stetter teherautóra szerelt betonszivattyúi világszerte elismertségnek örvendenek a folyamatbiztonság, hosszú élettartam és tartósság tekintetében. Saját gyártásúak az acélszerkezetek az alaptól a gémrögzítő rendszerig, beleértve az olyan hidraulikus elemeket is, mint a gémek különböző hengerei. A vállalat szakértelme bárki számára elérhető a piacon különösen a hidraulikus hengerek terén, ahol a SCHWING több, mint egyszerű szerződéses gyártó. Szolgáltatási portfoliójuk a mérnöki tervezéstől a szerelési sorrendnek megfelelő(just-in-sequence)szállításig terjed.

A SCHWING-nél nem akadály a vibráció

A teherautóra szerelt betonszivattyúknál fontos követelmény a stabilitás, könnyűszerkezetes kialakítás, valamint a dinamikus szivattyúknál fellépő vibráció szabályozása és kiküszöbölése. Ezt megfelelő tervezéssel, valamint magas színvonalú gyártással és hegesztési technológiákkal lehet elérni.

Szállító és kutatási partnerek

Horst Jöbstl ügyvezető igazgató: „Finom szemcseméretű, 700–960 MPa folyáshatárú acélokkal dolgozunk. A voestalpine Böhler Welding több éve megbízható partnerünk a nagy szilárdságú hegesztőanyagok szállításában.” „Az együttműködésünk azonban túlmutat ezen. A voestalpine Böhler Welding – tudományos intézetekkel karöltve – a kutatás-fejlesztés területén is a partnerünk. Kutatásaink többek között olyan új anyagokra és hegesztőanyagokra irányulnak, melyek tartós vibráció mellett is erősen ellenállnak az anyagfáradásnak. A voestalpine Böhler Weldingnek köszönhetően a SCHWING képes folyamatosan növelni versenyelőnyét ezen a téren.”