voestalpine Böhler Welding

Nagyméretű huzaldobrendszerek költséghatékony MIG/MAG és FCAW hegesztéshez

2. máj 2016

A kiváló minőségű hegesztőhuzalok mostantól 250–500 kg-os kartondobokkal is rendelhetőek a voestalpine Böhler Weldingtől, a hegesztőanyagok specialistájától. A nagyméretű huzaldobrendszerek hatékony MIG/MAG hegesztést tesznek lehetővé azáltal, hogy nagymértékben lecsökkentik a huzaltekercsek cseréjével járó állásidőt, különösen a gépesített és automatizált folyamatoknál. Speciális kiegészítők széles választékát kínáljuk hatékony belső szállításhoz, üzembe helyezéshez és huzalok letekercseléséhez. Különböző dobmegoldásokkal rendelkezünk ötvözetlen és gyengén ötvözött huzalokhoz, rozsdamentes, alumínium-, nikkel- és rézalapú, hegesztéshez, plattírozáshoz, felrakóhegesztéshez és keményforrasztáshoz használatos huzalokhoz.

Hatékony MIG/MAG hegesztés – nagyobb haszon

JELLEMZŐK

ELŐNYÖK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Nagymértékben lerövidült állásidő a huzaltekercsek cseréje miatt

Hosszabb ívidő és nagyobb termelékenység

Nem fogy el a huzal hegesztés közben

Nincs javítandó vagy selejt befejezetlen munkadarab, ezáltal nagyobb a termelékenység

A magas huzalminőségnek és a speciális adagolórendszernek köszönhetően problémamentes huzalszállítás

Stabil hegesztési teljesítmény, hosszabb ívidő és nagyobb termelékenység

Csavarodásmentesség

Pontos pozicionálás gépesített és automatizált hegesztésnél

A dob a súlya miatt nem igényel külön meghajtást

Huzaladagoló elemek, pl. motorok és görgők kisebb kopása

A huzaltekercsek cseréjével állásidő jelentős csökkenése jelentős megtakarítást jelent, amennyiben dobokat használunk például 18 kg-os huzaltekercsek helyett. Az 500 kg-os dobokkal 26, míg a 250 kg-os dobokkal 13, egyenként 10 percet igénylő orsócsere kerülhető el. Ez 260 vagy 130 perccel hosszabb ívidőt, s ezáltal nagyobb termelékenységet és hasznot jelent. A dobok használata tehát a hegesztési költségek közvetlen csökkenését és ezáltal a versenyelőny növekedését jelenti. Emellett a dobrendszerek alkalmazása automatizált, gépesített vagy akár kézi hegesztés esetén is hatékonyabbá teszi a teljes MIG/MAG hegesztési eljárást és egyértelmű előnyöket biztosít a felhasználók számára.

Kerek és nyolcszögletű dobok

A voestalpine Böhler Welding kerek és nyolcszögletű hegesztőhuzal-dobokat gyárt. Mindkét változat kartonból készül és ugyanazokkal a tartozékokkal használható. A kerek dobok igen erősek, így bonyolultabb hegesztési alkalmazások és nehezebb körülmények esetén jelentenek jó megoldást. A nyolcszögletű dobok olyan esetben biztosítanak zökkenőmentes felhasználást, ha a dobot nem éri erős behatás. Az üres dobok összehajthatóak, ezáltal minimális tárolási helyet igényelnek az ártalmatlanításukig. A dob alkatrészei teljes mértékben újrahasznosíthatók. Mindkét dobtípus megtalálható a vállalat három huzalmárkájának kínálatában. – Böhler Welding, UTP Maintenance és Fontargen Brazing.

Kiegészítők biztonságos és hatékony belső szállításhoz és üzembe helyezéshez

Az üzemi területen földön vagy a levegőben futódaruval történő hatékony szállításhoz kézikocsit és emelőrudat biztosítunk. Az egyszerűen felszerelhető letekercselő eszközök és a speciális „click & go” huzalvezetők könnyű, zökkenőmentes huzaladagolást tesznek lehetővé a különböző huzaltípusoknál.

Töltse le a Böhler Welding dobmegoldásairól szóló prospektusunkat, amely a dobok egyszerű üzembe helyezését és a speciális kellékek használatát ismerteti.