voestalpine Böhler Welding

Tömör huzalok

Wire Volume Systems for Cost-Efficient MIG/MAG Welding. Welding wires from Böhler Welding can be supplied in special volume packaging in the form of round and octagonal drums with filling contents from 250 up to 500 kg, depending on wire type and diameter. They provide efficient MIG/MAG welding, especially in mechanized and robotic operations where the elimination of time consuming wire spool exchanges yields drastically increased duty cycles and production output.

Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés (MIG/MAG eljárás)

A MIG/MAG eljárás egy gépesített védőgázas hegesztési eljárás, amely során az elektromos ívet védőgáz alatt hozzuk létre az áramjárta huzalelektróda és a munkadarab között. A mechanikus görgőkön továbbított huzalt az elektromos ív által létrehozott hő olvasztja le. A huzal biztosítja az áramot az elektromos ív létrejöttéhez, valamint a huzal a hegesztési hozaganyag is egyben.

MIG eljárás esetében inert gázokat, azaz a megolvadt hegfürdővel szemben semleges hatású gázokat alkalmaznak. Ilyenek például az argon és a hélium is. MAG eljárás esetében a védőgáz aktív gázt is tartalmaz. Ilyen gáz komponensek a szén-dioxid, illetve az oxigén. A védőgáz feladata, hogy megvédje a hegesztés során képzett hegesztési olvadékot a levegő oxigénjétől, a nedvességtől, valamint elősegítse és biztosítsa a stabil ív kialakulását és égését a hegesztési folyamat során. Az egyes komponenseknek a védőgázban eltérő feladatuk van. Ezeket minden esetben külön kell mérlegelni és megfontolni a feladat megkezdése előtt.

A hegesztési felület előkészítése mindig rendkívül fontos. A jól előkészített, zsírtalanított, fémtiszta és száraz hegesztési felületek a megfelelő tulajdonságokkal bíró varrat elérésében kulcsfontosságú szerepet játszanak. A huzalelektródák kiválasztásakor mindig figyelembe kell venni a hegesztendő alapanyagot, a varrat kialakítását, a varrat jövőbeni funkcióját és minden releváns paramétert. Ugyancsak fontos, hogy a hegesztési sebességhez megfelelő mennyiségű gázvédelem párosuljon.

Több típusú áramforrást is lehet használni feladattól függően. Az elektromos paraméterektől, géptől és védőgáztól függően meg tudunk határozni több anyagátmeneti módot is. Létezik rövidzárlatos anyagátmenet, átmeneti anyagátmenet, szórtívű anyagátmenet, forgóíves anyagátmenet és impulzus-ívű anyagátmenet.

Contacts

Find the local contact persons for your request.

olvasson tovább

Application Services

Your added value.
Product and technical consultation, process optimization, education and training.

olvasson tovább

Downloads

In our download section you´ll find a wide range of certificates, product folders, brochures, images & logos.

olvasson tovább