voestalpine Böhler Welding

Tömör huzalok

Wire Volume Systems for Cost-Efficient MIG/MAG Welding. Welding wires from Böhler Welding can be supplied in special volume packaging in the form of round and octagonal drums with filling contents from 250 up to 500 kg, depending on wire type and diameter. They provide efficient MIG/MAG welding, especially in mechanized and robotic operations where the elimination of time consuming wire spool exchanges yields drastically increased duty cycles and production output.

Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztés (MIG/MAG eljárás)

A MIG/MAG eljárás egy gépesített védőgázas hegesztési eljárás, mely során a fémív védőgáz alatt keletkezik az áramot vivő huzalelektróda és a munkadarab között. A huzalt, amely a saját ívében olvad el, mechanikusan továbbítja egy görgő, és maga a huzal szolgál elektródául.

A MIG eljárásnál argont, héliumot vagy ezen gázok keverékét használják védőgáznak. A MAG eljárásnál oxigéntartalmú argon, oxigéntartalmú hélium, széndioxid (CO2) vagy az említett gázok keveréke szolgál védőgázként. A védőgáz elősegíti a stabil ív kialakulását és megvédi az olvadt hegfürdőt a külső levegővel szemben. A védőgáz oxigénnel való dúsítása csökkenti a hegfürdő felületi feszültségét és laposabb, a széleken egyenletesebb átmenetet biztosító felület kialakítását tesz lehetővé. A fém átvitele az ívben szintén finomabb.

A huzalelektródák erős ötvözése kiegyenlíti az ötvözőelemek leégését. Rendkívül fontos, hogy a hegesztési területet alaposan meg kell tisztítani. Nagyobb hegesztési sebesség és gyors lengetés esetén ügyelni kell arra, hogy kellő mennyiségű védőgázzal és megfelelő formájú fúvókával biztosítsuk az olvadt hegfürdő teljes védelmét.

Áramforrásként kizárólag egyenáramú konverterek vagy egyenirányítók jöhetnek szóba. A hegesztés során a pozitív pólus elsősorban az elektródán van. Bár a negatív pólussal történő hegesztés növeli a fém leolvadási hatékonyságát, a cseppátvitel nagyobb és az ív kevésbé stabil. Az ívfeszültség erősségétől függően permetes ívről és rövidívről beszélhetünk.

Contacts

Find the local contact persons for your request.

olvasson tovább

Application Services

Your added value.
Product and technical consultation, process optimization, education and training.

olvasson tovább

Downloads

In our download section you´ll find a wide range of certificates, product folders, brochures, images & logos.

olvasson tovább