Skip to main content

Welder (40 uur p/w)

voestalpine Turnout Technology Netherlands B.V. is gespecialiseerd in betrouwbare en innovatieve bovenbouwproducten en wisselsystemen voor spoorlijnen. Het leveringsprogramma omvat componenten voor wissels alsmede volledig voor gemonteerde wisselsystemen voor het hoofdspoor, stedelijk vervoer en industriespoor. Daarnaast levert voestalpine Turnout Technology Netherlands B.V. diverse bovenbouwcomponenten zoals compensatielassen en bevestigingssystemen. Naast de levering van componenten en systemen wordt 24/7/365 onderhoud & service aan alle klanten aangeboden. Zo’n zestig medewerkers werken dagelijks aan oplossingen voor talrijke relaties in de spoorwegbouw.

Voor onze afdeling Production zijn wij per direct op zoek naar een: Welder (40 uur p/w).

De functie

De afdeling Production bestaat uit +/- 20 productiemedewerkers die zorg dragen voor het van de juiste kwaliteit en het op tijd leveren van componenten aan onze klanten.

Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het lassen en assembleren van wisselsysteem gerelateerde producten volgens tekening. Tevens ben je verantwoordelijk voor een correcte (administratieve) verwerking van de keuringsdocumenten en het verrichten van controles van de producten.

Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

  • Nabewerken van componenten (slijpen, stralen en op lengte zagen) volgens maatvoeringeisen vanaf de tekening.
  • Instellen van lasmachines.
  • Het verrichten van constructiebankwerk (buigen, drukken, slijpen en inductieverwarming).
  • Assembleren van componenten in kleine of grote series of enkele stuks.
  • Administratieve afhandeling van keuringsdocumenten.
  • Narichten van bevestigingsplaten.
  • Aan de hand van tekeningen verrichten van laswerkzaamheden (mig mag, stuiklas, proplas).
  • Oplossen van kleine storingen en verrichten van onderhoud aan lasmachines.

De kandidaat

De nieuwe collega die wij zoeken heeft minimaal een afgeronde vmbo opleiding (richting techniek) en bij voorkeur enige ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt affiniteit met de spoorbranche en beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden om goed samen te kunnen werken. Het lassen vanaf tekening is voor jou geen enkel probleem. Je bent je bewust van het belang van veiligheid op de werkvloer en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschift.

Wij bieden...

Een prettige en resultaatgerichte werkomgeving met nadruk op eigen verantwoordelijkheid en initiatief. Wij bieden je een goed marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao Metalektro.


Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv met motivatie via ovenstaande knop. Voor vragen kun je contact opnemen met een van onze HR collega's.