Skip to main content

(All-round) Service Mechanic (40 uur p/w)

voestalpine Turnout Technology Netherlands is gespecialiseerd in betrouwbare en innovatieve bovenbouwproducten en wisselsystemen voor spoorlijnen. Het leveringsprogramma omvat componenten voor wissels alsmede volledig voorgemonteerde wisselsystemen voor het hoofdspoor, stedelijk vervoer en industriespoor. Daarnaast levert voestalpine Turnout Technology Netherlands diverse bovenbouwcomponenten zoals compensatielassen en bevestigingssystemen. Naast de levering van componenten en systemen wordt 24/7/365 onderhoud en service aan alle klanten aangeboden. Zo’n zestig medewerkers werken dagelijks aan oplossingen voor talrijke relaties in de spoorwegbouw.


De afdeling Services & In Track Support bestaat uit 5 collega’s die afwisselend op locatie Hilversum en op klantlocaties door het hele land werken. Op de afdeling staat zelfstandig werken, saamhorigheid en collegialiteit hoog in het vaandel. Het werken bij de afdeling Services & In Track Support biedt veel uitdaging en afwisseling. Per direct zijn wij op zoek naar een fulltime: (All-round) Service Mechanic.

De functie

De afdeling Services & In Track Support bestaat uit vijf medewerkers. Het doel van de functie is het verrichten van diverse werkzaamheden aan spoorelementen (wissels, kruisingen, enz.) en het opheffen van storingen daaraan.

Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

  • herstel van spoorelementen zoals wissels, kruisingen, compensatielassen, enz. door middel van slijpen, richten, afstellen en/of vervangen van onderdelen en componenten volgens werkopdrachten;
  • verzamelen van de benodigde onderdelen en componenten ten behoeve van de werkopdrachten;
  • installeren, onderhoud plegen en storingen verhelpen aan seinwezen installaties in de baan op klantlocaties zowel overdag als ‘s nachts;
  • inbouwen en testen van wisselverwarmingen (elektrische of vloeistofsystemen);
  • wanneer nodig draaien van storingsdiensten, met name op wisselproblemen;
  • doornemen van de werkopdrachten met de vertegenwoordiger van de klant op de klantlocaties;
  • bijhouden van de vaste voorraad van verbruiksartikelen in de werkplek;
  • beantwoorden van vragen van vertegenwoordigers van klanten op de klantlocaties;
  • opstellen van servicerapportage en deze laten tekenen door de klant;
  • ondersteunen bij werkzaamheden op de afdelingen Production en Turnout Assembly wanneer sprake is van een lagere orderportefeuille.

De kandidaat

De nieuwe collega die wij voor de afdeling zoeken heeft minimaal mbo werk- en denkniveau en is elektrisch/mechanisch geschoold. Daarnaast ben jij stressbestendig, goed in duidelijk en doelgericht communiceren, kan jij zelfstandig en efficiënt werken en vind je het geen enkel probleem om ook ‘s nachts te werken.

Wij bieden...

Een prettige en resultaatgerichte werkomgeving met nadruk op eigen verantwoordelijkheid en initiatief. Wij bieden je een goed marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao Metalektro.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv met motivatie via ovenstaande knop. Voor vragen kun je contact opnemen met een van onze HR collega's.