Skip to main content
Terug naar het overzicht

Aangepaste SPC halve tongbewegingen: nu mét kurkrubber sets geleverd

2022-03-10 | 

De SPC00335 van halve tongbewegingen is door ProRail aangepast naar een tweede versie. Deze is nu van toepassing op meerdere typen halve tongbewegingen. Dat houdt in dat er bij vervanging van de in SPC00335 genoemde halve tongbeweging ook kurkrubber onderlegplaten worden meegeleverd. Bij het vervangen van de halve tongbeweging moeten ook de kurkrubber platen worden vervangen.

Vernieuwing kurkrubber onderlegplaten draagt bij aan veiliger spoor en een langere levensduur

De kurkrubber onderlegplaten worden toegepast tussen de betonnen dwars- of wisselliggers en de rug(helling)platen, glij- en strijkregelstoelen. De onderlegplaten vereffenen de onregelmatigheden tussen de betonnen dwars- en wisselligger en de rug(helling)plaat, glij- of strijkregelstoel, zodat er geen piekbelastingen ontstaan. Daarnaast zorgen deze onderlegplaten voor een elektrische isolatie van de betonnen dwarsliggers. En het vermindert het verschuiven van de rug(helling)platen, glij- en strijkregelstoelen tegen de kraagbouten. Het vervangen van de kurkrubber platen draagt bovendien bij aan een langere levensduur van de tongbeweging.

Halve tongbeweging 1 op 15

Ongewijzigde productcode halve tongbewegingen

Hoewel de SPC00335 is aangepast, geldt dit niet voor de productcodes van de halve tongbewegingen. Deze blijven ongewijzigd. Voor de kurkrubber platensets zijn aparte productcodes aangemaakt die worden aangeboden bij aanvraag van een tongbeweging conform SPC00335. De tongbewegingen en de kurkrubber platen zijn gecertificeerd en conform regelgeving ProRail. De  productcertificaten zijn vanzelfsprekend alleen geldig als de combinatie van tongbeweging en kurkrubber platen is afgenomen en in zijn geheel is ingebouwd. 

Niet elke kurkrubber set is toepasbaar op elk type halve tongbeweging. Dit is afhankelijk van de aanwezige bediening en wel of niet aanwezig van de smeerloze en type smeerloze constructie. Een van onze verkoopmedewerkers staat voor je klaar als je vragen hebt over de halve tongbeweging en het meeleveren van bijbehorende kurkrubber sets.

Voor verdere inhoudelijke vragen kun je ook contact opnemen met onze Product Manager Sjors van de Vecht.