Skip to main content

Sales Engineer (40 uur p/w)

De Business Unit Projects is een zelfstandige, resultaatverantwoordelijke eenheid en verantwoordelijk voor
het integrale traject van marktontwikkeling tot en met facturatie van geleverde producten en diensten.

De functie

Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het gehele traject vanaf offerte tot facturatie op het gebied van logistieke concepten, diensten en producten ten behoeve van nieuwbouw- en vernieuwbouwprojecten van spoortrajecten. Je werkt nauw samen met jouw collega’s van de afdelingen Purchasing en Accountmanagement.

Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

  • verwerken van aanvragen middels het opstellen van offertes (in samenwerking met Key Account Manager);
  • beheren van offerteforecasts;
  • beantwoorden van technische klantvragen;
  • omzetten van offertes naar contracten;
  • verwerken van orders;
  • beheren van projecten (in samenwerking met Project Leader);
  • gereed zetten van orders voor facturatie;
  • verwerken van retourorders / creditorders;
  • voeren van project-afrondingsgesprek met Project Leader.

De kandidaat

De kandidaat die wij zoeken beschikt over een afgeronde mbo+/hbo opleiding, bij voorkeur in een technische/commerciële richting en (minimaal) enkele jaren ervaring binnen een soortgelijke functie. Je bent klantgericht, leergierig, communicatief sterk in woord en geschrift en je hebt affiniteit met het spoor. Plannen, organiseren en bijsturen is voor jou een tweede natuur en je functioneert uitstekend onder tijdsdruk. Het afwikkelen van opdrachten waarbij je inkoop, de interne organisatie en de klant aan elkaar verbindt kunnen we met een gerust hart aan jou overlaten. Daarnaast beschik je over goede administratieve vaardigheden, kun jij goed overweg met diverse software pakketten en maak jij je (nieuwe) pakketten snel eigen.

Wij bieden...

Een plezierige werkomgeving met nadruk op eigen verantwoordelijkheid, initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden een goed marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv met motivatie via bovenstaande knop. Voor vragen kun je contact opnemen met een van onze HR collega's.