Skip to main content

Manager ICT

De ICT infrastructuur is onderdeel van het corporate netwerk van voestalpine AG. Binnen het netwerk wordt o.a. gebruik gemaakt van centrale systemen en structuren. De ICT afdeling vertaalt het centrale beleid naar de lokale organisaties en zorgt dat lokale belangen centraal worden geborgd. De ICT afdeling ondersteunt de organisaties en hun medewerkers bij hard- en software, ICT advies, informatieverstrekking, instructies en draagt bij aan de digitale mindset en IT veiligheid bewustzijn.

De afdeling ICT fungeert als stafafdeling voor voestalpine Track Solutions Netherlands B.V. en voestalpine Turnout Technology Netherlands B.V.

voestalpine Track Solutions Netherlands en voestalpine Turnout Technology Netherlands zijn onderdeel van de business unit Railway Systems van het wereldwijde voestalpine AG. Het concern richt zich op product- en systeemoplossingen op basis van staal en andere metalen van de hoogste kwaliteit in technologie intensieve industrieën en niches. De business unit Railway Systems is een wereldwijde leverancier van complete en innovatieve spoorinfrastructuursystemen (rails, wissels & bevestigingen, signalering en services), met een focus op het optimaliseren van levenscycluskosten en het aanbieden van slimme totaaloplossingen voor het spoor.

De functie

Het doel van de functie is het mede ontwikkelen, inrichten en uitvoeren van het ICT en ERP beleid, zodanig dat een bijdrage wordt geleverd aan de realisatie van de doelstellingen van de onderneming. Je bent als Manager ICT verantwoordelijk voor het realiseren van ICT gerelateerde doelen.

Je geeft leiding aan 1,5 fte (SAP) Application Administratoren en rapporteert aan onze Managing Director - CFO en voor corporate gerelateerde ICT onderwerpen aan de ICT Manager van de business unit Railway Systems binnen de voestalpine groep.

Binnen de voestalpine groep neem je deel aan ICT overleggen van de voestalpine business unit Railway Systems.

Verder ben je lid van het management team van voestalpine Track Solutions Netherlands B.V.

Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit

 • Het managen van de ICT infrastructuur, het ICT informatie platform en de software omgeving;
 • het aanbrengen van verbeteringen in huidige ICT systemen en/of het implementeren van nieuwe ICT systemen;
 • het beheren van de hard- en software inkoop, rechten en bijbehorende registratie;
 • contract management van service overeenkomsten met interne en externe dienstverleners;
 • leiden van projecten m.b.t. het inrichten van nieuwe ICT omgevingen of het lokaal coördineren van projecten onder leiding van een projectleider vanuit een concern onderneming;
 • bijdragen aan de integratie, ontwikkeling en veiligheid van het voestalpine corporate netwerk en de systemen;
 • het volgen en in kaart brengen van de ontwikkelingen intern en extern, deze vertalen naar ICT beleid en plannen om vervolgens een bijdrage te leveren aan de strategische/professionele ontwikkeling en optimalisatie van de organisatie;
 • bijdragen aan de implementatie van het ICT beleid en de controle daarop;
 • het leveren van een bijdrage aan veranderingen en digitaliseringsoplossingen voor bedrijfsprocessen;
 • het digitaliseren van processen met behulp van externe partijen (bijvoorbeeld via EDI) en daarnaast bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het bestaande E-commerce platform;
 • het enthousiasmeren van de organisatie voor continue verbetering en het creëren van draagvlak bij collega’s voor veranderingen;
 • toetsen en realiseren van GDPR (General Data Protection Regulation) beleid;
 • beheren en bewaken van het budget voor ICT investeringen en ICT kosten.

De kandidaat

De kandidaat die wij zoeken beschikt over een afgeronde hbo of wo opleiding richting ICT en heeft bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie binnen een technische/logistieke omgeving. Je bent analytisch sterk, communicatief vaardig, hebt een flinke dosis (positieve) overtuigingskracht en doorzettingsvermogen. Zowel zelfstandig als in teamverband functioneer je uitstekend. Naast de Nederlandse taal beheers je ook de Engelse taal uitstekend (in woord en geschrift). Beheersing van de Duitse taal is een pré. Wij zoeken een nieuwe collega die betrokken is en zich voor langere termijn aan ons wil binden.

Wij bieden...

Een plezierige werkomgeving met nadruk op eigen verantwoordelijkheid, initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband, met een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv met motivatie via bovenstaande knop. Voor vragen kun je contact opnemen met een van onze HR collega's.