Skip to main content

Business Developer (CC Track Solutions)

voestalpine Track Solutions Netherlands B.V. ondersteunt beheerders en aannemers bij de aanleg van nieuwe railinfrastructuur en onderhoud van bestaande railinfrastructuur. Wij bieden onze klanten een unieke combinatie van rail gerelateerde producten, logistieke diensten en serviceconcepten. Daarmee zijn wij een belangrijke schakel in de levering van materialen en diensten aan aannemers voor bouwprojecten en onderhoudswerkzaamheden in het ProRail netwerk. Het team van voestalpine Track Solutions Netherlands B.V. bestaat uit 145 gepassioneerde medewerkers en werkt vanuit Hilversum.

voestalpine Track Solutions Netherlands B.V. is onderdeel van het overkoepelende Competence Centre Track Solutions van voestalpine Railway Systems, onderdeel van onze voestalpine moederorganisatie welke beursgenoteerd is in Oostenrijk. Bij voestalpine Railway Systems werken wereldwijd circa 7.000 medewerkers. Het Competence Centre Track Solutions biedt en ontwikkelt speciale serviceconcepten voor de (internationale) railinframarkt. Voor iedere spoorse uitdaging de beste oplossing op maat in combinatie met de beste kwaliteit spoorproducten.

Voor het Competence Centre Track Solutions zijn wij in Hilversum per direct op zoek naar een fulltime: Business Developer

De functie

Als Business Developer voor het Competence Center Track Solutions ben je nauw betrokken bij onze klanten, ken je hun uitdagingen en ben je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in de markt. Je werkt samen met collega’s uit verschillende internationale teams en disciplines om te komen tot passende nieuwe oplossingen van hoge kwaliteit. Daarnaast neem je actief deel aan projecten, door het leveren van kennis over onze oplossingen, services, logistiek en producten. Je helpt mee in het actief opzetten van bewezen service activiteiten in andere landen en voestalpine Railway Systems vestigingen. Je zult hiervoor beurzen bezoeken in binnen- en buitenland en internationale dienstreizen maken.

Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

  • verrichten van (internationaal) marktonderzoek en uitwerken van marktanalyses;
  • zelfstandig onderhouden van contacten met klanten;
  • (mee)ontwikkelen van nieuwe klantoplossingen en serviceconcepten;
  • leiden van diverse projecten en bieden van ondersteuning bij projecten in brede zin.

De kandidaat

De kandidaat die wij zoeken beschikt minimaal over een afgeronde technische en/of economische hbo opleiding en een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie. Je bent analytisch sterk onderlegd, beschikt over goede adviesvaardigheden en kunt goed verbanden leggen om je complexe onderwerpen snel eigen te maken. Langdurige trajecten schrikken je niet af, maar zie je als een uitdaging. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen zet jij je op creatieve wijze in voor een succesvol eindresultaat. Zowel zelfstandig als in teamverband functioneer je uitstekend. Voor deze functie is affiniteit met de spoorbranche een absolute must, ervaring hierbinnen is dan ook een pré. Naast de Nederlandse taal beheers je ook de Engelse taal uitstekend (in woord en geschrift). Beheersing van de Duitse taal is een pre.

Wij bieden...

Een plezierige werkomgeving met nadruk op eigen verantwoordelijkheid, initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband, een marktconform salaris en excellente secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv met motivatie via ovenstaande knop. Voor vragen kun je contact opnemen met een van onze HR collega's.