Skip to main content
Terug naar het overzicht

Voor een beter milieu sla je de handen ineen; Aspen vaten worden vanaf nu hergebruikt

2020-08-27 | 

Als een van de vaste leveranciers van Aspen benzinevaten aan spoorbedrijf Strukton Rail, zijn wij trots dat we de handen ineen hebben geslagen om een extra bijdrage te leveren aan milieuverbetering. Na gebruik verzamelt Strukton de vaten in een speciale box. De vaten worden retour geleverd en door ons hergebruikt. Als toonaangevende marktpartijen zetten we samen een stap in de goede richting op het gebied van duurzaamheid.

Marjoleine de Jong, category buyer bij Strukton Rail:

Wij hebben de ambitie om de volledige keten in het inkoopproces vanaf 1 januari 2023 volledig circulair te laten verlopen. Ons streven is om alle materialen vrij van verpakking(en) geleverd te krijgen. Als dat niet mogelijk is, vragen wij de leverancier om de materialen zo duurzaam mogelijk te verpakken, bij voorkeur door gebruik van circulair verpakkingsmateriaal. Met het hergebruik van Aspen vaten zetten we samen met voestalpine Railpro weer een stap in de goede richting.

    Rood en blauw; een andere ‘tak’ van sport

    Wij leveren zowel de rode (tweetaktbenzine) als blauwe (viertaktbenzine) Aspen benzine in vaten. Dit is een speciale benzinesoort die veel minder milieubezwaren kent bij gebruik in gereedschappen en wordt veel gebruikt in de spoorbouw. Aspen kan overigens ook worden gebruikt voor tuingereedschap, zoals grasmaaiers, zitmaaiers en verticuteermachines.

    En uiteraard geldt bij ons: bestel je voor 12:00 uur in onze webshop, dan heb je het morgen in huis.

    Wil je ook je Aspen vaten retour aanbieden om deze te kunnen hergebruiken? Neem dan contact op met Key accountmanager Herbert Bokkers.