Skip to main content
Terug naar het overzicht

Vernieuwde aardfoutdetectoren ook op afstand uit te lezen

2021-07-09 | 

Onze aardfoutdetectoren zijn geüpdatete! Om de gemeten aardfouten sneller en makkelijker te kunnen lokaliseren in de elektrische circuits, is de aardfoutdetector voorzien van een interface om afwijkende isolatieweerstanden in te zien. De aardfoutdetector is  voorbereid voor communicatie op afstand. Dus op deze manier van snellere informatieverstrekking proberen we bij te dragen aan snellere hersteltijden. 

Een veiliger spoor tot in de kleinste details

Dagelijks wordt er 100.000 ton aan goederen vervoerd en reizen ongeveer 1,2 miljoen reizigers over ruim 7.000 kilometer Nederlands spoor. En omdat het steeds drukker wordt op het spoor, is veiligheid en beschikbaarheid van uiterst belang. Een van de manieren om de veiligheid goed in zicht te brengen zijn de aardfoutdetectoren. Een aardfoutdetector wordt toegepast voor het bewaken van de isolatieweerstand ten opzichte van aarde in de voedingsnetten seinwezen met spanningen van 12 V DC, 24 V DC, 48 V DC en 110 V AC.

Hoe werkt een aardfoutdetector eigenlijk?

Wanneer de aardfoutdetector een lagere isolatieweerstand meet ten opzichte van de ingestelde alarmweerstand geeft de aardfoutdetector een melding. Deze melding blijft actief totdat de gemeten isolatieweerstand hoger is dan de ingestelde alarmweerstand en de resetfunctie op de aardfoutdetector wordt bediend. Een aardfoutmelding zou uiteindelijk kunnen leiden tot kortsluiting. Het is daarom van belang om de oorzaak van deze melding meteen te onderzoeken. Dat gaat nu nóg sneller nu de aardfoutdetector een technische update heeft gekregen, waarbij je de aangesproken isolatieweerstand continu op afstand kan inzien.

Nieuwe generatie aardfoutdetectoren vervangt RV1900

Onze bestaande serie aardfoutdetectoren RV1900 wordt vervangen door de nieuwe generatie, type Iso-Bad. En hiermee zijn ook de productcodes gewijzigd die vanaf nu te vinden zijn onder PW49000 t/m PW49003. De nieuwe generatie aardfoutdetectoren is uitgebreid met een DIN-railmontage. Een van de vernieuwingen is de real time klok die nu benaderd kan worden via een webbrowser. Hier kun je de gemeten isolatieweerstandwaarden over een bepaald tijdsvlak inzichtelijk maken. 

De komende jaren worden de nieuwe aardfout detectoren op meerdere nieuwe locaties uitgerold.  Het nieuwe type Iso-Bad is conform richtlijnen van ProRail en je vindt het product natuurlijk in onze webshop. Wil je meer weten over dit product? Neem dan contact op met productmanager Ben Mekenkamp.