Skip to main content
Terug naar het overzicht

Spoordata beter in kaart met onze ES-lassen #RFID

2018-11-06 | 

Wist je dat al onze Elektrische Scheidingslassen (ES-lassen) worden voorzien van RFID-tags? Meettreinen kunnen deze ‘transponders’ uitlezen en zo spooronderdelen herkennen. Daarmee helpen we de spoorwegbeheerder het spoor en de ingebouwde spoorproducten nog beter in kaart te brengen.

ES-lassen geïdentificeerd met RFID

ES-lassen zijn bijzonder belangrijke componenten in de spoorinfrastructuur. Wij voorzien al onze ES-lassen van RFID-tags. Zo kunnen onze ES-lassen altijd exact gelokaliseerd en herkend worden. 

Goed om te weten

RFID staat voor Radio Frequency Identification: een manier om via radiosignalen een product en/of object te identificeren. RFID-tags zijn minuscule chips die een identificatiecode bevatten die op afstand kan worden uitgelezen. In zekere zin is RFID de geavanceerde opvolger van de streepjescode, met als voornaamste voordelen dat er meer informatie in kan worden opgeslagen, de chip vrijwel onzichtbaar in voorwerpen kan worden verwerkt en het niet nodig is het voorwerp vlak langs een scanner te halen om de informatie te lezen.

Efficiënt assetmanagement in de railinfrastructuur

Een digitaal register biedt de spoorwegbeheerder een volledig beeld van het spoor en de onderhoudstoestand waarin het spoor zich bevindt. Alle informatie die onder andere door de RFID-technologie wordt verzameld, maakt het assetmanagement in de railinfrastructuur dus een stuk efficiënter. Dit zorgt voor lagere levenscycluskosten en tegelijkertijd een hogere beschikbaarheid van het spoor. 

TIP!

Wist je dat een ES-las heel eenvoudig te repareren of zelfs verbeteren is met ons reparatiesysteem?

We helpen je snel en kosteneffectief op weg naar een verbeterde ES-las, die zo weer voor meerdere jaren mee gaat.