Skip to main content
Terug naar het overzicht

Poetsen en boenen op een gezonde en duurzame manier

2021-03-04 | 

Van graffiti tot stickers op perrons, van vette onderdelen tot smerige vloeren. Het kan behoorlijk vervuild zijn op en rondom het spoor. We staan er niet zo vaak bij stil, maar het schoonmaken hiervan gaat meestal gepaard met giftige schoonmaakmiddelen. Deze zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, ook voor degene die hiermee werkt. Onze productmanager Robbert van der Schaaf ging de samenwerking aan met Eco2Work.

Het is belangrijk dat er een bewustwording van duurzaamheid wordt gecreëerd in de railinfra.

Ecologisch verantwoord ontvetten

Schoonmaken met ECO producten staat nog behoorlijk in de kinderschoenen van de railinfra. Want waarom wisselen van schoonmaakmiddelen als de huidige middelen gewoon goed resultaat leveren? Dat ziet Robbert anders; ”Neem bijvoorbeeld het onderhoud van locs en wagons.” Monteurs voeren regelmatig onderhoud uit aan kettingen, kogellagers, metalen stangen en zelfs remschijven. Om de levensduur van bijvoorbeeld de loc te verlengen, is goed onderhoud natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is hun gezondheid.

Met de ECO-producten van Eco2Work is er nu echt een goed alternatief beschikbaar; de biologisch afbreekbare reiniger Parts & Tools Cleaner biedt hierin de oplossing. Deze is speciaal ontwikkeld om verschillende smeermiddelen, vet, remstof, teer en vuil snel op te lossen én brengt geen schade toe aan de gezondheid door het inademen van giftige stoffen.

Weg met graffiti zonder agressieve reinigers

Het assortiment ECO producten is breed en bevat bijvoorbeeld ook een anti-graffiti middel. Graffiti is een veelvoorkomend probleem in de railinfra. Het zijn vaak de stations (denk aan prullenbakken en bankjes) en treintoestellen die het moeten ontgelden. “Het schoonmaken hiervan is een dure grap voor de NS. Niet alleen kost het hen €4,5 miljoen, de extreem agressieve reinigers maken het er niet beter op in de omgeving. Denk aan stank en ook milieuvervuiling. De ecologische oplossing is de Ink & Tag Off. Hiermee is het schoonmaken van graffiti zo klaar en heeft de omgeving er ook weinig last van.”, aldus de productmanager.

Je saucijzenbroodje in een schone kiosk bereid

Wanneer je op het station even snel een saucijzenbroodje wilt halen, verwacht je dat het in een spik en span schone kiosk is bereid. Je wilt immers geen opspelende darmen krijgen zodra je je plek in de trein gevonden hebt. En dan is het te hopen dat er niet een paar druppels van de agressieve reiniger in je broodje zijn belandt. Robbert laat weten dat ook hiervoor een ecologisch product voor is ontwikkeld. “De Grease Clean heeft namelijk een ontvettende werking dankzij de stevige foam. Daarmee is het oppervlak zo gereinigd. En veilig voor voedsel.”

Alle ecologische producten van Eco2Work dragen bij aan een schonere spoorse omgeving. Samen kunnen wij onze ecologische voetafdruk hierin verkleinen. “Het is een kleine verandering, maar kan grote, positieve consequenties hebben.” Om je wellicht nog wat meer te overtuigen, kun je hier de demo film bekijken:

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Robbert van der Schaaf. Ga je samen met ons de strijd aan om op een ecologische manier schoon te maken? Bestel dan nu de producten in onze webshop. 

Downloads