Skip to main content
Terug naar het overzicht

Assortiment op hoogte gefreesde passtukken uitgebreid met meerdere lengtes

2020-04-09 | 

Vanuit de markt is veel vraag naar meerdere lengtes op hoogte gefreesde passtukken. Wij zijn je graag van dienst en hebben ons assortiment vanaf vandaag uitgebreid. We hebben nu passtukken beschikbaar met een lengte van 6 m, 9 m, 12 m en 18 m. De frezing kan 2 mm, 4 mm, 6 mm of 8 mm hoogte bevatten. De normale levertijd van dit ‘standaard’ assortiment is 2 weken. 

Hoogteverschil in de baan eenvoudig opgelost

Spoorstaven hebben in principe een lange levensduur van 30 jaar. Wanneer de spoorstaaf op bepaalde plaatsen in het spoor slijtage vertoont, wordt het tijd voor vervanging. Het vervangen van delen spoorstaaf met nieuwe passtukken veroorzaakt hoogteverschil tussen de bestaande infra en de nieuwe spoorstaaf. Op hoogte gefreesde passtukken zijn een goede oplossing om dit snel en makkelijk in de baan op te lossen. Het inbouwen van passtukken in de baan kost aanzienlijk minder tijd dan het op hoogte brengen van de bestaande infrastructuur. Onze passtukken zijn symmetrisch gefreesd conform SPC00011-1, waardoor er geen specifieke rijkant is. 

Tekst loopt door onder video.

Langere levensduur

Voor het verbinden van de passtukken aan bestaande infra worden gewone thermietlassen gebruikt. Doordat er geen hoogteverschil is, is een overgangslas niet meer nodig.  Zo zijn de op hoogte gefreesde passtukken niet alleen een flinke kwaliteitsverbetering van de infrastructuur, ze geven zowel de spoorstaven als de lassen – en dus de totale railinrastructuur -  een langere levensduur.   

Deze op hoogte gefreesde passtukken zijn toepasbaar bij rechtstandslijtage. In bogen geven de spoorstaven een ander slijtagebeeld.

Voor meer informatie over het assortiment bekijk je onze flyer. Voor prijzen kun je een kijkje nemen in onze webshop of contact opnemen met één van onze verkoopmedewerkers op de BU beschikbaarheid of BU projecten.