Skip to main content

Nieuws

 • 2020-09-28

  Vernieuwde service: langgelaste spoorstaven met compensatielassen klaar voor in de baan

  Wisselende temperaturen en de hierdoor optredende krachten op de spoorconstructie maken het spoor een uitdagende werkplek. Hoe kunnen wij het spoor nóg veiliger en kwalitatief beter maken? Door kant-en-klare langgelaste spoorstaven compleet met voorgemonteerde compensatielassen te gebruiken in je spoorproject. De compensatielassen worden door onze specialisten in ons Rail Service Centrum aan lange(re) spoorstaven gestomplast. Doordat de compensatielassen hierna meteen klaar zijn voor gebruik is de inbouw sneller, eenvoudiger en met minder risico. Bovendien levert het een flinke kostenbesparing op.

 • 2020-09-24

  Registreer online voor bezoek aan Crailoo

  In verband met preventieve coronamaatregelen zijn alle bezoekers aan Crailoo verplicht zich online te registreren. Dit kun je al vooraf aan je bezoek doen, snel en makkelijk met de QR-code. Zo houden we Corona buiten de deur en blijven we gezond.

 • 2020-09-18

  Station Alkmaar Noord test als eerste duurzame ligger-zitjes

  Uit het spoor en weer terug in het spoor. Dat is onze definitie van circulaire economie en circulair spoor. Van dwarsliggers tot spoorstaven, als er een toepassing is om onze producten binnen het spoor een tweede leven te geven juichen we dit toe. En ook ProRail is groot voorstander van verduurzaming. Terwijl ProRail een circulaire oplossing zocht voor station Alkmaar Noord, was ontwerper en ingenieur Rombout Frieling al druk in de weer met de ligger-zitjes. En zo kruisten hun wegen.

 • 2020-09-15

  Storingsdienst binnen handbereik!

  Vanaf heden zijn onze storingsdiensten voor Logistiek, Magazijn en de Mobiele Baan Service nóg makkelijker te bereiken. Ook buiten kantoortijden.

 • 2020-09-10

  Gerecyclede spoormaterialen: spoorbaan omgetoverd tot brug

  Duurzaam ontwerpster Leonie Welling buigt tijdens de Circulair Design Challenge haar hoofd over de vraag: Hoe kunnen we herbruikbare spoormaterialen nieuw leven inblazen? “Een kwestie van omdenken”, zoals ze het zelf omschrijft. Dat omdenken pakt in dit geval heel letterlijk uit. Door de spoorbaan om te draaien, ontstaat een brug. “Nu nog een locatie om het ontwerp in het Nederlandse landschap tot zijn recht te laten komen”, denkt Leonie.

 • 2020-08-27

  Voor een beter milieu sla je de handen ineen; Aspen vaten worden vanaf nu hergebruikt

  Als een van de vaste leveranciers van Aspen benzinevaten aan spoorbedrijf Strukton Rail, zijn wij trots dat we de handen ineen hebben geslagen om een extra bijdrage te leveren aan milieuverbetering. Na gebruik verzamelt Strukton de vaten in een speciale box. De vaten worden retour geleverd en door ons hergebruikt. Als toonaangevende marktpartijen zetten we samen een stap in de goede richting op het gebied van duurzaamheid.

 • 2020-08-21

  Materiaaldepots doorslaggevend bij uitvoering grote projecten

  Voor een materiaalleverancier voor spoorwegwerkzaamheden komt veel meer kijken dan alleen het materiaal. Het is juist het efficiënt managen van materiaalstromen wat doorslaggevend is bij een succesvolle uitvoering van grote projecten. Zeker wanneer het een project betreft dat op flinke afstand ligt van ons als leverancier. Hoe zorg je ervoor dat zo’n project niet alleen op tijd af is, maar ook binnen budget blijft? Strukton Rail ging met ons om de tafel, met als resultaat een op maat gemaakt logistiek plan voor project Wadden.

 • 2020-08-13

  Werken aan het spoor tijdens een hittegolf

  De eerste hittegolf van het jaar is een feit. Temperaturen van 32 tot 36 graden. Huisdieren verbranden hun pootjes aan het hete asfalt, de stranden zijn overvol en er dreigt een tekort aan drinkwater door alle zwembadjes in de tuin. Kortom, het is warm. Erg warm. Maar weer of geen weer, de werkzaamheden in het spoor gaan gestaag verder. Met een paar kleine aanpassingen.

 • 2020-08-07

  Oud eruit, nieuw erin; een goede samenwerking is het halve werk

  De HSL aan de Laan van Mathenesse, in de buurt van Bleiswijk, heeft onlangs een flinke opknapbeurt ondergaan. In samenwerking met BAM Infra Rail werden oude spoorstaven ingewisseld voor splinternieuwe langgelaste exemplaren. Een flinke logistieke operatie, omdat het laden en lossen van spoorstaven op een viaduct een uitdagende klus is. Een knap staaltje werk dat in twee dagen dankzij een goede samenwerking met succes is afgerond.

 • 2020-07-29

  Hergebruikt spoormateriaal; nu ook voor in je woonkamer

  “Zie je hoe het hout het licht vangt afhankelijk van de nerfrichting? Bijna een klassiek zwart witte tegelvloer.” Dat is wat circulair interieurarchitect Malou ter Horst van Het Groene Kabinet onlangs op LinkedIn plaatste. Haar houten vloeren, gemaakt van ons hergebruikte wisselhout, gaan next level. Vol trots laat Malou weten dat een parketfabriek het produceren van deze vloeren op zich heeft genomen. 

 • 2020-07-22

  Delft Hyperloop: vol gas op weg naar het (on)mogelijke

  Het was, ondanks het vele testen, toch nog spannend op vrijdag 17 juli op ons bedrijventerrein Crailoo in Hilversum. Delft Hyperloop team 04 was er klaar voor om op deze dag het vorige record van 202 km/u te verbreken. En dat is gelukt! Het team wist met de Atlas04 een snelheid van maar liefst 360 km/u te halen! Een nieuw record dat gevierd werd met, hoe kan het ook anders, champagne. Tevens werd de long test track dit jaar voor het eerst officieel geopend.

 • 2020-07-20

  Demka-spoorbrug: Waar een wil is…

  De Demka-spoorburg; een unieke locatie, die om een unieke oplossing vroeg. Hoe zorg je onder alle weersomstandigheden voor goede kwaliteit spoorstaven en goede kwaliteit lassen, terwijl het werk in een korte periode uitgevoerd moet worden? Strukton Rail stond voor een logistieke uitdaging en kwam met een oplossing die zij in samenwerking met ons hebben kunnen uitvoeren.

 • 2020-07-08

  Terug in de trein: minder hinder door vervroegde werkzaamheden

  Sinds vorige week rijdt de NS weer volgens de normale dienstregeling en mogen alle zitplaatsen worden gebruikt.
  ‘Reizen alleen indien strikt noodzakelijk’ is aangepast naar ‘Mijd drukte en spits’. Een treinreis met zo min mogelijk hinder door spoorwerkzaamheden is dan wel zo fijn. De coronacrisis maakte het mogelijk een aantal werkzaamheden vervroegd uit te voeren.
  Dit scheelt nu al weekenden aan spoorwerkzaamheden en dus minder overlast voor de reiziger.

 • 2020-07-08

  ‘Speelse rails’ wordt circulaire schommel

  Van spoorstaven een schommel bouwen. Dat deed ontwerper Rutger Dankelman toen hij in 2019 aan de ProRail Circular Design Challenge meedeed. Een jaar later, op 26 juni, werd de schommel feestelijk in gebruik genomen door het publiek.

 • 2020-06-26

  Delft Hyperloop: We moeten gewoon gefocust blijven

  Een spannende week voor het Delft Hyperloop team 2020! De studenten zetten dit weekend de laatste puntjes op de i van hun pod Atlas04. Systemen worden nauwkeurig gefinetuned en de focus is scherper dan ooit. Zullen alle samengebrachte componenten werken zoals bedacht? Met Sasha Ivlev blikken we vooruit op de laatste testronde, voordat de daadwerkelijke recordpoging eind juli zal plaatsvinden. 

 • 2020-06-18

  Railpro webshop: meer dan alleen producten voor in en om het spoor

  In onze webshop vind je maar liefst 14.000 nieuwe en gebruikte spoorse producten. En wist je dat heel veel producten niet alleen geschikt zijn voor in en om het spoor? Wat dacht je van onze houten wisselliggers, steenslag en serviceproducten? Ontdek welke producten jij in het dagelijkse leven kunt gebruiken.

 • 2020-06-11

  Perronmeubilair en circulaire economie: hoe dan?

  Verduurzaming en verbetering. Dat geldt ook voor het perronmeubilair op stations in Nederland. Sinds 2014 heeft ProRail een nieuw, strak en modern ontwerp en wil daarmee de oude look op stations ombouwen naar nieuw. Wij verkopen niet alleen nieuwe groeneilanden, poefjes en betonnen zitranden. Het oude meubilair geven wij een make-over en dragen op deze manier bij aan circulaire economie. 

 • 2020-05-28

  Voorraad Op Locatie - drie jaar later: veel tijd en kosten bespaard

  “Nieuwe Voorraad Op Locatie vestiging voor Asset Rail.”  Zo luidde de kop van ons artikel drie jaar geleden. Collega Robbert van der Schaaf liet toen al weten dat het uitbesteden van lokale magazijnen verschillende voordelen had. 

 • 2020-05-20

  Alles voor kwaliteit: nieuwe kurkrubberplaten meegeleverd

  Creatief met kurk, maar dan anders. Vanaf nu leveren wij kurkrubber onderlegplaten bij een bestelling van halve tongbewegingen (54E1 1:9) op betonnen dwars- en wisselliggers. Middels dit product kunnen wij een beter en veiliger spoor garanderen. 

 • 2020-05-18

  Stap voor stap op weg naar 27,1% minder CO2-uitstoot

  Stel je voor dat je 67 keer in je auto om de aarde rijdt. Of 301 keer naar New York vliegt en weer terug. Of dat je 25.950 bomen laat groeien in een jaar tijd. Dan krijg je ongeveer een beeld van onze jaarlijkse CO2-uitstoot. Hoewel goederenvervoer via trein op het goede spoor is, gaan wij nog een stap verder. Onze ambitie is groot, wij zijn ervan overtuigd dat wij in 2021 onze ecologische voetafdruk met ruim 25% hebben verminderd ten opzichte van 2017. Verschillende besparingsmaatregelen dragen hier aan bij en onze berekeningen tonen aan dat zelfs een percentage van 27,1% haalbaar is. 

 • 2020-04-22

  Succes in België met onze anti-loopmat!

  De anti-loopmat. Nee, we hebben het hier niet over een exotisch dier op de Afrikaanse Savanne. De rubberen mat wordt zorgvuldig geplaatst bij perrons en overwegen om het aantal spoorlopers terug te dringen. In Nederland is de anti-loopmat al op verschillende plaatsen geïnstalleerd. Nu is het product ook in België succesvol geplaatst!

 • 2020-04-16

  SALT III is de toekomst

  Van concept naar baanbrekend succes. Wij hebben afgelopen winter weer 36 SALT III wagons aan ons wagenpark toegevoegd.

 • 2020-04-09

  Assortiment op hoogte gefreesde passtukken uitgebreid met meerdere lengtes

  Vanuit de markt is veel vraag naar meerdere lengtes op hoogte gefreesde passtukken. Wij zijn je graag van dienst en hebben ons assortiment vanaf vandaag uitgebreid. We hebben nu passtukken beschikbaar met een lengte van 6 m, 9 m, 12 m en 18 m. De frezing kan 2 mm, 4 mm, 6 mm of 8 mm hoogte bevatten. De normale levertijd van dit ‘standaard’ assortiment is 2 weken. 

 • 2020-04-02

  Vanaf nu kunnen we ook in Engeland alle storingen aan ES-lassen herstellen

  Dankzij de inspanningen van onze Engelse partner Hird Rail heeft Network Rail onlangs de productacceptatie voor ons reparatiesysteem ES-lassen afgerond.

 • 2020-04-01

  ES-lijmlasapp nu al een succes!

  Na de introductie enkele weken geleden kunnen we concluderen dat de ES-lijmlasregistratie-app tot nu toe een succes is. Onze belofte “alle informatie digitaal en snel bij de hand”, blijkt vervuld te worden.

 • 2020-03-25

  Geld en tijd besparen met een tijdelijke opslagruimte

  Tijd is geld. En laat dat nou juist hetgeen zijn waar wij altijd te weinig van lijken te hebben. Projecten die niet op tijd opgeleverd worden kosten de aannemer immers alleen maar geld. Gelukkig bieden wij een goede oplossing op het gebied van logistieke dienstverlening. Namelijk de verhuur van tijdelijke opslag. Op deze manier kan de aannemer bufferen, blijven de nodige producten voorradig én kan het project binnen de afgesproken termijn opgeleverd worden.

 • 2020-03-24

  Gestraalde en gecoate spoorstaven nodig? Nu direct leverbaar!

  Dankzij enkele technische verbeteringen in onze coatinglijn, kunnen we vanaf nu prefab gestraalde en gecoate spoorstaven direct uit voorraad leveren. En - als kers op de taart - ook nog eens tegen een gunstiger tarief.

 • 2020-03-12

  Opgelet: in mei en juni is onze coatinglijn gesloten

 • 2020-03-02

  “Nette jongen of meisje gevraagd”; vacatures toen en nu

  “Nette jongen of meisje gevraagd. Te melden uitbreiding Stapelplaats Crailoo. Hoog loon.” Dat was de volledige vacaturetekst van ons, zo’n 100 jaar geleden, in de krant. Een heel verschil met nu. Onze collega Bas Rademakers, die 35 (!) jaar geleden bij ons solliciteerde, herinnert het zich nog alsof het gisteren was.

 • 2020-02-24

  Baanbrekend succes met onze SALT wagons

  Een primeur voor onze SALT III-wagons. Want het is de eerste keer dat dit type wagon in het buitenland wordt ingezet. In de buurt van Köln, of om preciezer te zijn in de Hoffnungsthaler tunnel, vinden er gedurende februari werkzaamheden plaats.

 • 2020-02-24

  Going digital: onze ES-lijmlas app is live!

  Langzamerhand verdwijnt papier uit het bedrijfsleven. Zo ook bij ons. We kondigden al enige tijd geleden aan dat er hard werd gewerkt aan een ES-lijmlas app. Nu is het dan zover! De app is live en te downloaden op je telefoon, laptop of iPad.  

 • 2020-02-21

  Waarom automatiseren nooit een probleem is geweest (en het ook nooit zal zijn)

  Ben je bang dat je door automatiseren je baan kwijtraakt? Bedenk dan dat je grootouders ook banen om hen heen zagen verdwijnen door snellere, efficiëntere machines. Waarom dat tegenwoordig niet anders is. 

 • 2020-02-07

  Data is het nieuwe goud: een glanzende voorspelling

  In 2030 is het goederenvervoer met 50% toegenomen en het personeelsvervoer met 30%. Goed nieuws voor de spoorsector, maar geldt dat ook voor de railinfra markt? 

 • 2020-01-29

  Met één druk op de knop online betalen in onze vernieuwde webshop

  Heb jij zo snel als mogelijk kabels, klemmetjes, of schroeven nodig? Of ben jij druk bezig met een duurzaam project en wil je bij ons oude houten dwarsliggers kopen om bijvoorbeeld een stoere bank te maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

 • 2020-01-15

  Duurzaam transport zet ons op het groene spoor

  Uit een onderzoek van TU Berlijn is gebleken dat vrachttransport met de trein veel duurzamer is dan wanneer de vrachtwagen wordt ingezet. Maar wat betekent duurzaamheid nou eigenlijk? En hoe dragen wij hier aan bij? De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling formuleerde ‘duurzaam’ als volgt:

 • 2020-01-14

  Weg met de papieren tijger

  Weg met de papieren tijger; ontdek de voordelen van digitalisering. Dat staat centraal tijdens het ontbijtseminar Digitalisering op woensdag 22 januari van 8.00 - 11.30 uur.