Acoperiri (Coating)


Ce explică perfecțiunea suprafaței unei scule? Doar câțiva ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât experții de la Voestalpine Eifeler Coating. Compania noastră parteneră nu s-a ocupat numai de acoperirea suprafețelor din 1983, ci și stabilește în permanență noi standarde în cercetare și dezvoltare. Deci, nu e de mirare că tehnologia Eifeler este sinonimă cu produsele high-tech și premium de astăzi.
Se acoperă întregul lanț de valori, de la lustruire la PVD și CVD.

CVD (Chemical Vapor Deposition)

Depunerea chimică prin vapori este depozitarea acoperirilor dure în procesul de fază chimică în vapori. La temperaturi de aproximativ 1000 °C, componentele stratului gazos curg în jurul sculei și reacționează cu elementele de pe suprafața sculei pentru a forma un strat cu o rezistență foarte mare! Sistemele de straturi (TiC, TiN / TiC sau TiC / TiN) cresc cu o grosime a stratului de 7 – 10 μm. Datorită rezistenței foarte bune adezive, combinate cu duritate foarte mare, aceste straturi sunt potrivite sculelor cu solicitari foarte mari!

PVD (Physical Vapor Deposition)

Suprafața PVD este realizată aproape exclusiv prin evaporare la temperaturi mai mici de 450 °C. Tehnologia procesului Arc produce o adeziune excelentă fără pierderi de duritate, distorsiuni sau modificări ale microstructurii materialului de bază.

Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.