voestalpine Rotec achiziționează instalațiile KTL ale societății Barum Technik din România 1 minut timp de citire
Inovaţii

voestalpine Rotec achiziționează instalațiile KTL ale societății Barum Technik din România

Viktoria Steininger
Holds editorial responsibility for blog topics, is researching and writing articles. Her stories give insights into the world of the voestalpine Group.

voestalpine Rotec GmbH (Metal Forming Division) a preluat secția de vopsire în câmp electric prin cataforeză (KTL) a societății românești Barum Technik și a înființat o nouă societate sub denumirea „voestalpine Rotec Coating SRL”. Aceasta are un efectiv de 160 de angajați. Pentru voestalpine Rotec, achiziția în domeniul vopsirii suprafețelor reprezintă o parte importantă a lanțului de valori adăugate.

Cooperare existentă din anul 2009

Între voestalpine Rotec GmbH și Barum Technik există o muncă strânsă de cooperare de opt ani încoace. Toate tuburile pentru dispozitivul de pretensionare a centurii de siguranță care sunt fabricate la Krieglach sunt vopsite în câmp electrostatic prin cataforeză (KTL) la Barum. În ultimii ani, volumul prelucrat s-a situat la o valoare de peste 220 de milioane de componente tubulare.

Vopsirea ca și parte-integrantă importantă a lanțului de valori adăugate

Metoda de vopsire prin cataforeză, pe scut KTL, presupune depunerea vopselei pe suprafețele interioare și exterioare ale componentelor tubulare prin acţionarea unui curent continuu, ceea ce asigură o protecție permanentă anti-rugină și anti-coroziune. Astfel, se obține o funcționare persistentă a piesei fabricate. Operațiunea de vopsire poate fi așadar privită nu doar ca element optic, ci ca o parte importantă a lanțului de valori adăugate al Rotec.

Viktoria Steininger