Responsabilitate Corporativă în cadrul voestalpine 2 Minute timp de citire
Inovaţii

Responsabilitate Corporativă în cadrul voestalpine

Viktoria Steininger
Holds editorial responsibility for blog topics, is researching and writing articles. Her stories give insights into the world of the voestalpine Group.

voestalpine conștientizează la nivel de concern necesitatea asumării răspunderii ca societate în diferitele domenii și în cadrul tuturor locațiilor sale.

grafic informativResponsabilitatea Corporativă (RC) este parte integrantă a culturii organizaționale a voestalpine și deține un rol semnificativ în strategia concernului. Cele mai importante date referitoare la tematica „Responsabilitate Corporativă” au fost rezumate în mod explicit într-un grafic informativ.

Angajați

voestalpine deține peste 48.100 de angajați în 500 de societăți și locații pe cinci continente. Cota femeilor reprezintă 13,3% (an fiscal 2014/15).

Mediul înconjurător

Cheltuielile curente cu instalațiile pentru protecția mediului au crescut în ultimii ani în mod continuu, acestea ridicându-se în anul fiscal 2013/14 la suma de 218 de milioane de euro. Semnificativă a fost și reducerea emisiilor și a consumului de energie obținute pe parcursul ultimilor 30 de ani. În această perioadă de referință, emisiile de praf au fost reduse cu 95 de procente.
14 locații sunt certificate conform EMAS și 55% conform ISO 14001.

Cercetare și dezvoltare

voestalpine dispune de o rețea de cercetare la nivel de concern și deține totodată parteneriate internaționale în acest scop, fiind astfel una dintre societățile cu cea mai mare implicare în domeniul cercetării din Austria, cheltuielile pe acest segment atingând valoarea maximă de 141 de milioane de euro în anul fiscal 2014/15.

Oțelul este durabil!

Multe domenii de aplicare ale oțelului sunt durabile: de la producția șinelor și a macazurilor pentru un transport cu emisii reduse de CO2 până la componentele pentru instalații de obținere a energiei eoliene și fotovoltaice, a oțelului inovativ pentru caroserii în vederea construcției unei structuri ușoare la producția vehiculelor.

Mai multe informații sunt disponibile și aici:

grafic informativ

Viktoria Steininger