Premierul român a vizitat voestalpine Steel Service Center România S.R.L. 3 Minute timp de citire
Inovaţii

Premierul român a vizitat voestalpine Steel Service Center România S.R.L.

Viktoria Steininger
Holds editorial responsibility for blog topics, is researching and writing articles. Her stories give insights into the world of the voestalpine Group.

Pe data de 7 mai 2014, premierul român a vizitat noua locație voestalpine Steel Service Center Romania S.R.L. de la Giurgiu. Fabrica reprezintă o investiție importantă pentru economia României.  

ssc romaniaNoua fabrică voestalpine Stahl Service Center care face parte din Steel Division,  a fost înființată între anii 2010 și 2012 în Giurgiu, România, fiind situată direct la malul Dunării și în apropiere de granița cu Bulgaria. Fabrica se întinde pe o suprafață de 4 hectare și dispune de două linii de producție: o linie de tăiere în fâșii și o linie multi-blanking de tăiere longitudinală. Investiția totală s-a ridicat la valoarea de aproximativ 20 de milioane de euro, din care 3,4 milioane de euro au provenit din fonduri UE și din fonduri provenite de la guvernul român din programul SOP IEC – Sectoral Operational Programme for Increase of Economic Competitiveness. Din cele 123 de cereri de finanțare au fost selectate conform unor criterii stringente 28 de proiecte printre care s-a aflat și voestalpine Steel Service Center Romania S.R.L. În plus, societatea voestalpine s-a aflat printre cele trei proiecte care au obținut cea mai mare sumă de finanțare posibilă din partea EU.

 

Premierul român în vizită la voestalpine

prime minister

Stefan Einfalt (Managing Director voestalpine Steel Service Center Romania SRL), Victor Ponta (premierul român), Gernot Schwarzhuber (Managing Director voestalpine Steel Service Center Romania SRL)

Fabrica se află în funcțiune de la sfârșitul anului 2012. Pe data de 7 mai 2014, premierul român, Victor Ponta, a vizitat noua locație voestalpine Stahl Service Center, accentuând astfel rolul important pe care această nouă fabrică  il joacă în creșterea economică a României. Premierul român, care a fost însoțit de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, precum și de deputatul european Viorica Dăncilă, de primarul orașului Giurgiu și de diverși politicieni locali și numeroși jurnaliști, a efectuat o vizită prin incinta fabricii și a primit informații privind voestalpine și voestalpine Steel Service Center Romania S.R.L. Victor Ponta, împreună cu ceilalți oaspeți ai evenimentului, s-au arătat foarte impresionați de acest proiect și au confirmat în fața presei naționale și internaționale prezente faptul că acest proiect reprezintă o investiție-model în România.

 

voestalpine în România

voestalpine este reprezentată în România prin toate cele patru divizii ale sale:

  • Steel Division: voestalpine Steel Service Center Romania S.R.L. (Giurgiu), voestalpine Romania S.R.L (București)
  • Metal Engineering: VAE Apcarom S.A. (Buzău), Böhler Welding Group S.R.L. (Buzău)
  • Metal Forming: voestalpine Stamptec Romania S.R.L. (Arad)
  • Special Steel: Böhler Uddeholm Romania S.R.L. (Măgurele)

Prin construcția Stahl Service Center a luat ființă un areal ultra-modern care dispune de o conexiune feroviară directă și de două hale de producție cu o linie de tăiere în fâșii având o instalație de ambalare automatizată și o linie multi-blanking de tăiere longitudinală. voestalpine Steel Service Center Romania S.R.L. produce fâșii și tablă din produse voestalpine inovative și oferă clienților săi service personalizat și logistică după metoda just-in-time („exact la timp”). În primul an de producție au fost fabricate 55.000 de tone de fâșii și tablă.

60 de procente din cantitatea de producție este livrată industriei de automobile datorită faptului că pe acest segment există cu precădere cerere pentru produse de înaltă calitate. Restul producției este livrată industriei constructoare de mașini (aproximativ 28 de procente) și altor branșe precum industria aparatelor electrocasnice și industria articolelor de menaj. Piețele de desfacere sunt astfel România, Serbia, Bulgaria și Turcia.

voestalpine Steel Service Center Romania S.R.L. are la momentul actual 50 de angajați, această cifră însă va crește pe viitor.

 

Viktoria Steininger