Modelul voestalpine prinde radacini in Romania 2 Minute timp de citire
Carieră

Modelul voestalpine prinde radacini in Romania

Christopher Eberl
Holds editorial responsibility for career topics and for the apprentice website. His stories offer insights into the world of work at voestalpine.

La invitatia Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, modelul companiei noastre a fost prezentat in cadrul intalnirii cu marile companii din Romania.

Programul prezentat de voestalpine a fost apreciat din primele clipe, el combina modelul Trainee Program cu Internship-ul si cu Talent management. Modelul voestalpine a fost prezentat de Managerul de Resurse Umane al fabricii din Arad Ioana Slav iar acum ar putea fi adoptat in programul de pregatire si invatare a studentilor din Romania.

Incepand cu anul universitar urmator, studentii vor fi trimisi spre compania noastra, pentru efectuarea unor stagii de formare practica . In plus, lucrarile de diploma vor putea fi avizate de un specialist din cadrul fabricii noastre. Mai mult,  la acordarea notei de la examenul final al studentului pregatit dupa modelul voestalpine se va  tine cont de calificativul primit in cei 3 ani petrecuti in cadrul companiei.

"Este un prim pas spre apropierea de universitatea aradeana dar si de studentii care vor putea sa invete alaturi de specialistii nostrii in domeniul in care se pregatesc. Suntem o companie care are un model sanatos de pregatire al tinerilor si sunt convinsa ca initiativa universitatii din Arad va da rezultate positive."
ZitatIoana Slav, Manager de Resurse Umane din cadrul voestalpine Automotive Components Arad

Modelul Voestalpine va fi propus de Universitatea Aurel Vlaicu din Arad si forurilor competente din Ministerul Educatiei astfel incat, absolventii viitori sa isi gaseasca un loc de munca exact pe pregatirea pentru care care au invatat in anii de studentie.