voestalpine Polynorm: Exceptioneel transport dwars door Nederland naar Bunschoten 3 minuten leestijd
Innovatie

voestalpine Polynorm: Exceptioneel transport dwars door Nederland naar Bunschoten

Viktoria Steininger
Holds editorial responsibility for blog topics, is researching and writing articles. Her stories give insights into the world of the voestalpine Group.

Bijzondere portaalkraan voor voestalpine Polynorm BV: hijslast 2 x 40 ton, overspanning maar liefst 53 meter.

3D Bijzondere portaalkraan

3D-weergave: Bijzondere portaalkraan

Een truck met oplegger combinatie van in totaal 63 meter heeft in de nachtelijke uren voorzichtig de vele viaducten en de ergerniswekkende rotondes gepasseerd. Hier en daar moesten onderweg wat obstakels zoals verkeersborden en dergelijke tijdelijk worden verwijderd om het exceptioneel lange konvooi te kunnen laten passeren.

 

Een truck met oplegger combinatie van in totaal 63 meter

Een truck met oplegger combinatie van in totaal 63 meter

Na een intensief engineerings- en calculatietraject heeft voestalpine Polynorm BV aan Elmec de opdracht gegeven voor levering van een nieuwe dubbelligger-portaalkraan. En niet zomaar een portaalkraan; het gaat om een kraan met een werklast van 2 x 40 ton. Dergelijke capaciteiten komen wel meer voor bij kranen bij voestalpine Polynorm. Maar het bijzondere zit hem in de overspanning. Een overspanning van maar liefst 53 meter mag wel heel speciaal worden genoemd! Deze kraan komt buiten te staan en is bedoeld om de vele in opslag staande stempels en gereedschappen te kunnen verplaatsen. Door zijn afmetingen zal de kraan de skyline van Bunschoten enigszins beïnvloeden zoals vroeger de opvallende blauwe letters deden.

 

Alle bewegingen van de kraan zijn frequentiegeregeld. Vanwege het hoge eigen gewicht, in combinatie met een rijsnelheid van 75 meter per minuut, worden 8 kraanrijmotoren ingezet. De takels worden in master/slave-configuratie aangestuurd door frequentieregelaars en een PLC. Een hele uitdaging voor zowel de mechanische als de elektrische engineers van Elmec.

 

Exceptioneel transport

Exceptioneel transport

De voorbereiding en de productie van de delen zijn inmiddels afgerond. De liggers, poten, bogies voor de wielen en de katframes zijn al in een ver gevorderd stadium. Alle partijen werken nu naar de oplevering toe. Bedoeling is dat de kraan in de 2e week van februari in Bunschoten wordt opgeleverd. Voor het zover is zal er nog heel wat werk worden verzet.

 

Jelte Visser

Jelte Visser

Het was een groots spektakel om te zien hoe de chauffeurs de twee liggers van 53 meter lengte van de fabriek onder in Limburg in de buurt van Venlo over een afstand van 200 kilometer naar Bunschoten wisten te verplaatsen. Vele nieuwsgierige voestalpine Polynormers met het technische hart op de goede plaats kwamen in de nachtelijke uren een kijkje nemen hoe de twee vrachtwagens het Polynorm terrein op manoeuvreerden.

 

Foto’s op Flickr: http://bit.ly/1gP9ysI  

Video van de Installatie:

Viktoria Steininger