voestalpine-profielen doen hun intrede in het veldrijden 2 minuten leestijd
Innovatie

voestalpine-profielen doen hun intrede in het veldrijden

Viktoria Steininger
Redaktionell verantwortlich für die Themen am Blog, recherchiert und schreibt Viktoria Steininger auch selbst und gibt mit Geschichten Einblicke in den voestalpine-Konzern.

Op 7 en 8 januari 2017 hebben veldritfans afspraak in Oostende. Ook profielen van voestalpine Sadef zullen van de partij zijn. Zij komen tot inzet in een speciaal voor dit evenement opgerichte brug.

Veldrijden, Belgische nationale sport

Copyright: Blachere Illumination

Copyright: Blachere Illumination

België is het mekka van het wielrennen, en in de winter gaat de meeste aandacht uit naar het veldrijden. Een uur lang in het rood om met een aan de omstandigheden aangepaste racefiets over een parcours van 2,5 tot 3,5 km lang te ijlen, en daarbij telkens trappen, balken, sloten en andere hindernissen overwinnen. Een wintersport, want regen, modder en sneeuw dragen alleen maar bij tot het schouwspel. Begin januari zakt dit circus voor het eerst af naar Oostende, voor de Belgische kampioenschappen dan nog. Om een zowel selectief als spectaculair parcours uit te stippelen, worden kosten noch moeite gespaard. Start en aankomst liggen aan de Wellington paardenrenbaan, en elke ronde gaat het bijvoorbeeld over de Koningin Astridlaan richting strand. Daar wordt ook een speciale brug voor gebouwd, en dan komt voestalpine Sadef nv in het spel.

voestalpine Sadef, de perfecte partner

Voor de constructie van de brug bleek het in Hooglede-Gits gevestigde voestalpine Sadef – specialist in koudprofileren – de perfecte partner. Voor zowel de constructie en de planning als de kwaliteitsvolle bouwproducten was er immers maar één adres. Ook het gepatenteerde Auto Connect Middle werd in de brug geïntegreerd: de beste waarborg voor een snelle bouw.

De brug werd ’s nachts gebouwd, om het verkeer op de drukke invalsweg naar het stadcentrum zo min mogelijk te verstoren. Haar helling van 21% vormt een bijkomende horde voor Van Aert en consorten.

Drie weken later wordt de brug weer afgebroken. Tot dan blijft ze evenwel één van de blikvangers van het winterse Oostende, koningin der badsteden.

Website Belgisch kampioenschap Oostende

Viktoria Steininger