voestalpine Sadef in Gits organizes VIP Job Event 2 minuten leestijd
Carrière

voestalpine Sadef in Gits organizes VIP Job Event

Christopher Eberl
Holds editorial responsibility for career topics and for the apprentice website. His stories offer insights into the world of work at voestalpine.

De Vlaamse specialist in koudprofileren is continu op zoek naar technisch geschoolde medewerkers. Daarom besloot men om dit jaar een speciale jobdag in het bedrijf te organiseren.

voestalpine Sadef nv heeft momenteel meer dan 20 vacatures, zowel voor arbeiders als voor bedienden en de concurrentie op de arbeidsmarkt is groot. De Belgische dochteronderneming staat echter bekend om zijn creatieve oplossingen. Zo besloot men om begin juni een speciaal soort opendeurdag te organiseren: de VIP (= very important profile) Job Dag.

Aantrekkelijke werkgever in de regio

Vooraf hadden verschillende kanalen over het speciale job event bij voestalpine Sadef in Gits bericht. Het doel van de collega’s was om zo’n 40 geïnteresseerden te verwelkomen. Uiteindelijk registreerden 52 potentiële medewerkers voor de VIP Job Dag. Het bewijst dat de specialist in koudprofileren als aantrekkelijke werkgever beschouwd wordt. Elke bezoeker moest op het einde van de dag een goede indruk krijgen van het bedrijf.

Rechtstreeks contact als opener

Voor de VIP Job Dag had voestalpine Sadef ook enkele speciale ideeën in petto: de bezoekers werden door een taxi thuis afgehaald en naar het bedrijf gebracht. Daar stond men hen al op te wachten, werden ze persoonlijk door de HR-collega’s onthaald en met naambadge naar de VIP-ruimte gebracht. De geïnteresseerden konden zo meteen in een gemoedelijke sfeer, bij de eigen beursstand van het bedrijf, zo’n 30 collega’s leren kennen en een eerste indruk krijgen van het bedrijf. Het rechtstreekse contact bood heel wat mogelijkheden.

Eén nieuwe medewerker en collega

Het hoogtepunt van de VIP Job Dag was zeker de persoonlijke en exclusieve rondleiding doorheen het bedrijf. Leidinggevenden, teamleiders of afdelingshoofden zorgden tijdens de individuele tour voor een unieke blik op de onderneming. De bezoekers waren echt de VIP‘s van de dag en voelden zich meer dan comfortabel. .

Het verheugt het bedrijf dat één van de VIP’s en bezoekers aan de VIP Job Dag zijn arbeidsovereenkomst al ondertekend heeft en binnenkort zijn loopbaan bij voestalpine Sadef nv kan beginnen. Maar er zijn nog veel andere interessante profielen met wie er nog contact is en gesprekken gepland staan. In de nabije toekomst zullen we heel zeker nog meer collega’s in de Belgische voestalpine familie verwelkomen.

Christopher Eberl