Verenigde knowhow voor de Oostenrijkse spoorwegen 2 minuten leestijd
Algemeen

Verenigde knowhow voor de Oostenrijkse spoorwegen

Volkmar Held

voestalpine Railpro en WWG tonen op het Oostenrijkse spoorwegnet samen wat ze waard zijn.

Voor een spoorwegexploitant is een zekere beschikbaarheid van het netwerk, prioriteit nummer één. Ook voor de ÖBB, de Oostenrijkse nationale spoorwegmaatschappij, zijn tijdige onderhoudsbeurten daarom noodzakelijk. Met reparaties aan de ES-lassen sluiten de voestalpine bedrijven Weichenwerk Wörth GmbH (WWG) en Railpro bv de handen ineen en tonen hun gemeenschappelijke vaardigheden.

Minder reparaties

Railpro WWG

In het Oostenrijkse spoornetwerk moeten 40 isolerende ES-lassen worden vernieuwd, want die zijn van groot belang voor een veilig treinverkeer. ES-lassen verdelen het spoor in baansecties om zo de positie van de trein te detecteren. Hierdoor kan een veilig treinverkeer worden gegarandeerd.
Tot nog toe werden bij storingen de oude ES-lassen meteen uitgebouwd en nieuwe ingepast en -gelast. Dat ging altijd gepaard met een lange buitendienststelling van het traject, dit vroeg om een n optimalisering.

"De ÖBB vroeg ons om een efficiëntere oplossing te vinden, die hebben we gevonden, in de knowhow van ons zusterbedrijf Railpro."
ZitatHelmut Kopetsch, hoofd dienstverlening WWG

Insulated Joints

Insulated Joints

Insulated Joints

WWG heeft zich gespecialiseerd in diensten voor de bovenbouw van spoorwegtrajecten. Voor het onderhoud aan de ES-lassen van de ÖBB maakt het bedrijf nu gebruik van de knowhow van voestalpine Railpro uit de eigen Metal Engineering Division. Met het nieuwe reparatie systeem voor ES-lassen heeft de Nederlandse onderneming een nieuwe methode uitgewerkt die veel tijd bespaart. In het thuisland is deze al meer dan 20.000 keer met succes toegepast.
In plaats van de complete las inclusief spoorstaven te vervangen, wordt de gewenste scheidingswerking hersteld door het injecteren van een zelf-hardende waterafstotende vulmassa – genaamd “Glued Rail Joints Repair” – in de voeg. Waar vroeger het treinverkeer meerdere uren moest worden onderbroken, kan deze nieuwe operatie worden uitgevoerd in pauzes van maximaal 20 minuten.

"Wij zijn blij dat we met onze knowhow ons zusterbedrijf WWG kunnen helpen om haar dienstenpakket uit te breiden. Met een samenwerking als deze groeit Railpro ook buiten haar eigen nationale markt."
ZitatDominique Martens, exportmanager Railpro bv

Voor het gemeenschappelijke optreden van de voestalpine-bedrijven op de internationale spoorwegmarkten opent deze samenwerking nieuwe perspectieven.