Wij ondersteunen onze klanten als fullservice-partner, van de ontwikkeling tot de serieproductie. Met innovatiekracht en jarenlange ervaring binnen deze branche ondersteunen wij onze klanten vanaf het begin bij vragen op het gebied van haalbaarheid en materiaalkennis en met een professioneel constructieteam.

Wij bieden u technische ondersteuning binnen het volledige productieproces met onze bedrijfseigen bouw van bedrijfsmiddelen en prototypen.

Onze portfolio strekt zich uit van zeer eenvoudige tot zeer complexe assemblies die in kleine series of in grote volumes kunnen worden geproduceerd. Met onze oppervlakcoating, het kathodische dompellakken, garanderen wij de productkwaliteit en -levensduur van onderdelen waarbij bijzondere eisen worden gesteld aan de corrosiebestendigheid (bijv. oliecarters of accubakken). 

Wij zijn gespecialiseerd in lichtgewicht auto-onderdelen voor veeleisende toepassingen die voldoen aan de behoeften van de mobiliteit van de toekomst. Samen met onze klanten blijven we groeien en specialiseren wij ons steeds meer, altijd met het doel one step ahead te zijn.

Inhouse expertise

Lichtgewicht constructie: Onze expertise betreft de lichtgewicht constructie van alle relevante onderdelen voor de automobielindustrie. Daarvoor gebruiken wij innovatieve grondstoffen en productieprocessen die ontwikkeld zijn binnen het voestalpine concern. Dankzij deze zeer innovatieve productieprocessen kunnen wij consequent voldoen aan de hoge eisen op het gebied van levensduur, stabiliteit van onderdelen, flexibele geometrie van onderdelen en innovatieve ontwerpoplossingen. Dankzij de modernste technische uitrusting, een groot park verschillende persen van 160 tot 2500 ton en de voestalpine processen phs-ultraform® en compacore® zijn wij in staat om hoognauwkeurig en efficiënt onderdelen in kleine en grote series te produceren. Met onze jarenlange kennis van het volledige productieproces zijn wij internationaal toonaangevend op het gebied van de vervorming van hoogvaste en ultra hoogvaste staalkwaliteiten en zeer competent bij materialen zoals aluminium, roestvrij staal, magnesium of spuitgegoten kunststoffen.

Oppervlakcoating Met behulp van het kathodisch dompellakken in onze vestiging in Schmölln vervaardigen wij onderdelen waaraan bijzondere eisen worden gesteld op het gebied van corrosie- en zuurbestendigheid. Tot deze onderdelen behoren onder andere accubakken of oliecarters, maar ook gespoten onderdelen. Tegelijkertijd werken we met vooraf gecoate pre-materialen die zijn ontwikkeld met de materiaalexpertise van het voestalpine concern en precies zijn afgestemd op speciale onderdeelcondities. Het compacore® proces en het phs-ultraform® proces zijn twee productieprocessen van de Metal Forming Division, waarin onze gecombineerde materiaal- en verwerkingscompetentie tot uitdrukking komt.

Performance-spectrum: Wij zijn specialist op het gebied van complexe modules, crashmanagementsystemen, transmissie- en motoronderdelen, oliecarters en accubakken. Daarbij baseren wij ons op onze uitgebreide inhouse expertise; van de bouw van onderdelen en tools, project- en kwaliteitsmanagement en pre-serie productie tot efficiënt seriebedrijf en levering van reserveonderdelen. Het complete performance-spectrum onder één dak zorgt voor korte wegen en een hoogste mate van efficiëntie.

Kernprocessen

  • Pre-materiaalcompetentie
  • Modules en systemen in alle gangbare verbindingsprocessen
  • Ondersteuning bij ontwikkeling en constructie
  • Project- en kwaliteitsmanagement in alle processtappen
  • Prototypeproductie en pre-series
  • Werktuigconstructie compleet en exact in house

  • Serieproductie voor grote en kleine aantallen
  • Oppervlakbehandeling
  • Reserve-onderdelenservice 
  • Logistieke concepten individueel, flexibel en just in time