Duitsland en Oostenrijk kunnen terugblikken op een lange traditie van het duale opleidingsmodel. Binnen dit systeem dat, zoals de naam al suggereert bestaat uit twee onderdelen - te weten theorie en praktijk - wordt jongeren de basiskennis en expertise bijgebracht die nodig is om een beroep uit te oefenen. Duale opleidingen zijn er voor praktische beroepen als ook in studievarianten, in samenwerking met een duale hogeschool.

Een duaal systeem met een vast curriculum, een duidelijk rooster en regelmatige testen biedt zowel voor de leerling als de werkgever talrijke voordelen. Een voordeel is dat elke leerling dezelfde uitgebreide en professionele opleiding krijgt. Zo wordt gegarandeerd dat de opleiding voor een ieder gelijkwaardig is en afgestudeerden in het beroepsleven dezelfde kansen hebben.

Bürokauffrau voestalpine Jobs Karriere

Onze vestigingen in Roemenië en de VS kennen het systeem duale opleiding uit eerste hand want ook in deze twee landen bestaat er geen duaal opleidingssysteem zoals dat in Duitsland of Oostenrijk het geval is. Maar dankzij de inspiratie van het thuisland konden beide voestalpine Automotive Components vestigingen innovatieve en individuele oplossingen implementeren.