Voor onze vestiging in Broek op Langedijk zijn wij per direct op zoek naar een inkoper/planner (40 uur p/w)

voestalpine WBN (Wisselbouw Nederland) is gespecialiseerd in betrouwbare en innovatieve bovenbouwproducten en wisselsystemen voor spoorlijnen. Het leveringsprogramma omvat componenten voor wissels alsmede volledig voor gemonteerde wisselsystemen voor het hoofdspoor, stedelijke vervoer en industriespoor. Daarnaast levert voestalpine WBN diverse bovenbouwcomponenten zoals compensatielassen en bevestigingssystemen. Naast de levering van componenten en systemen wordt 24/7/365 onderhoud & service aan klanten aangeboden. Zo’n zestig medewerkers werken dagelijks aan oplossingen voor talrijke relaties in de spoorwegbouw. De onderneming beschikt over een productielocatie in Hilversum en één in Broek op Langedijk nabij Alkmaar. Op deze locatie worden wisselbedieningssystemen en componenten geproduceerd. Hier werken tien medewerkers.

De functie

Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor zowel de inkoop als de planning voor de productie van wisselsystemen en componenten. Je koopt goederen in tegen de laagste kosten en de hoogste kwaliteit, en zorgt ervoor dat deze op het juiste moment beschikbaar zijn. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van de productieplanning.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

Inkoop

 • aanvragen van offertes op standaard inkoopcondities;
 • selecteren van leveranciers op basis van ontvangen offertes, indien nodig in overleg met de aanvrager;
 • onderhandelen met leveranciers over de prijs, kwaliteit en condities waartegen de goederen en diensten worden verkregen;
 • vastleggen van gemaakte afspraken in een contract, inkooporder en ERP pakket;
 • bewaken van de gemaakte afspraken met leveranciers (prijs, kwaliteit en condities);
 • toezien op het nakomen van gemaakte afspraken, waar nodig reclameren.

Planning

 • toetsen van klantvragen op uitvoerbaarheid en advies uitbrengen richting de afdeling verkoop;
 • kritisch beoordelen van prijscalculaties;
 • opstellen en borgen van de juiste planning voor wisselbedieningssystemen en componenten;
 • bijhouden van wijzigingen in planningsparameters en aanleveren van de planningsparameters aan de productie;
 • controleren van wijzigingen in productspecificaties en tekeningen en deze bespreken met betrokken afdelingen en functionarissen;
 • opstellen en beheren van artikelen in het ERP systeem.

De kandidaat

De kandidaat die wij zoeken beschikt over HBO werk- en denkniveau en heeft enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen een technische (productie)omgeving. Je bent een kei in het opstellen van planningen en het bewaken van de voortgang hiervan. Je kunt goed omgaan met office programma’s en je maakt je nieuwe digitale systemen snel eigen. Het voeren van onderhandelingen met leveranciers vind jij een aangename uitdaging en met jouw commerciële instelling weet jij hier het maximale uit te halen. Daarnaast ben je communicatief vaardig, assertief en niet bang om (interne en externe) partijen aan te spreken op het nakomen van gemaakte afspraken. Je beheerst bij voorkeur, naast de Nederlandse taal, ook de Engelse taal in woord en geschrift. Kernwoorden zijn: technisch inzicht, communicatief vaardig, assertief, administratief sterk, flexibel, accuraat, stressbestendig en teamspeler.

Wij bieden

Een enthousiaste en resultaatgerichte werkomgeving met nadruk op persoonlijke ontwikkeling, eigen verantwoordelijkheid en initiatief. voestalpine WBN biedt je een goed marktconform salaris op basis van opleiding en ervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Metalektro.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Laat ons dan kennis met je maken! Graag ontvangen wij jouw CV met bijbehorende motivatie.