Reductiemaatregelen 2013

Windenergie

In 2013 zal het gasverbruik in ons kantoorpand als gevolg van minder verbruik voor verwarming afnemen met 25%. Verder richten wij onze reductie-inspanningen op het terugbrengen van het stroomverbruik door perslucht en afzuiginstallaties.

De resultaten van de mobiliteitscan, die deze zomer is uitgevoerd, levert ons mogelijkheden om de CO2-uitstoot van ons wagenpark te verminderen. Vanuit de ketenanalyse woon-werkverkeer onderzoeken we daarnaast ook de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van privéauto’s te monitoren en terug te dringen. Om medewerkers te stimuleren op de fiets naar het werk te gaan, stelt voestalpine WBN een elektrische fiets ter beschikking. Iedere medewerker die binnen een straal van 15 km woont, mag deze fiets een week gebruiken voor woon-werkverkeer!

Groene stroom staat voor 2013 ook weer op de agenda. Helaas wordt de groene stroom die we betrokken van EON (Noorse waterkracht) niet erkend. We onderzoeken momenteel welk certificaat wel wordt erkend. We zetten in op Nederlandse windenergie!