Skip to main content
Terug naar het overzicht

Nastellen smeerloos systeem in voorgemonteerd wissel met DeltaSwitch na inbouw overbodig

2021-06-16 | 

Eind vorig jaar introduceerden wij de DeltaSwitch: een smeerloos systeem dat geschikt is voor alle halve tongbewegingen met een zogenaamd ‘hoog tongprofiel’ en tongspitsrol in gewone-, symmetrische- en Engelse wissels. Groot voordeel, het afstellen van de DeltaSwitch hoeft minder vaak uitgevoerd te worden en is ook nog eens erg snel uit te voeren. Nu, een half jaar later, weten we door opgedane kennis inmiddels ook dat je de DeltaSwitch na het inbouwen van een voorgemonteerd wissel niet meer hoeft na te stellen.

Tijdbesparend en efficiënt

In een half jaar tijd hebben wij inmiddels ruim 20 voorgemonteerde wissels met DeltaSwitch geleverd. Waar wij voorheen al dachten dat je de deze na het inbouwen van een voorgemonteerd wissel niet meer hoeft na te stellen, weten wij dat door de opgedane kennis in de praktijk inmiddels zeker. De DeltaSwitch hoeft niet meer te worden nagesteld, omdat deze wordt afgesteld op basis van vaste componenten in het wissel, die niet veranderen door transport, inbouw en onderstoppen. Deze afstelmethode is mogelijk doordat de heffing van de DeltaSwitch met meer dan 6 mm erg groot is ten opzichte van andere smeerloze systemen. De toepassing van de DeltaSwitch levert al snel een uur inbouw- en afsteltijd op per wissel. Daarnaast hoeft er dus na het onderstoppen van het wissel ook niet meer nagesteld te worden, wat tijd bespaart en de planning van de buitendienststelling vereenvoudigt.

Voordelen DeltaSwitch

Bij wissels met één steller bestaat de kans dat de maat van vrije wielpassage (MVVWP) niet aan de normering voldoet. Waardoor de achterkant van de afliggende tong door de wielflenzen van een trein kan worden geraakt. In tegenstelling tot andere smeerloze systemen helpt de DeltaSwitch actief aan het verbeteren (verkleinen) van de maximale maat voor vrije wielpassage (MVVWP). Door toepassing van een bi-pendel helpt het eigen gewicht van de tong mee om de slag van de tong, ter plaatse van de inbouwpositie van de DeltaSwitch, te vergroten. Doordat de tong bij toepassing van de DeltaSwitch in het geheel niet meer over de glijdstoel glijdt, wordt slijtage van de glijdstoelen voorkomen en wordt de benodigde kracht die de wisselbediening moet leveren gereduceerd. Hierdoor ontstaat er geen schade aan het wissel. De DeltaSwitch is zowel onder linker- als rechter halve tongbewegingen te plaatsen. Daarnaast is ook inbouwondersteuning mogelijk bij de DeltaSwitch.

Afdekkappen

Bij het inbouwen van voorgemonteerde wissels moet er rekening worden gehouden met het ballastlossen. Er moet namelijk worden voorkomen dat er teveel ballast rondom en op het smeerloos systeem komt te liggen waardoor het systeem zou kunnen blokkeren. In maart dit jaar hebben wij een inpassingstest gedaan met afdekkappen rondom het pendel (zie foto hieronder). Met deze afdekkappen voorkom je dat er tijdens het ballastlossen ballast bij de DeltaSwitch komt wat voor een goede werking weer weggenomen moet worden. De test is geslaagd en het was niet langer nodig om de ruimte rondom de pendel handmatig leeg te maken.

Benieuwd naar de opties van de afdekkappen of heb je vragen over de DeltaSwitch? Neem dan contact op met Productmanager Daniël Poll Jonker. Voor vragen over de inbouwondersteuning van de DeltaSwitch kun je contact opnemen met onze afdeling Verkoop.