Skip to main content

Sales engineer elektrotechnische materialen (ETM)

De Business Unit projecten is een zelfstandige, resultaatverantwoordelijke eenheid en is verantwoordelijk voor het integrale traject van marktontwikkeling tot en met facturatie van geleverde producten en diensten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen bovenbouw (o.a. spoorstaven, wissels, dwarsliggers en steenslag) en elektrotechnische materialen (bovenleiding, relais, seinkasten en kabels).

De functie

Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het gehele traject vanaf offerte tot facturatie op het gebied van logistieke concepten, diensten en producten ten behoeve van nieuwbouw- en vernieuwbouwprojecten van spoortrajecten. Binnen deze functie werk je nauw samen met jouw collega’s van tactisch inkoop en accountmanagement.

Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

 • verwerken van aanvragen middels het opstellen van offertes (in samenwerking met de Key
  accountmanager);
 • beheren van offerteforecasts;
 • beantwoorden van technische klantvragen;
 • omzetten van offertes naar contracten;
 • verwerken van orders;
 • beheren van projecten (in samenwerking met Projectleider);
 • gereed zetten van orders voor facturatie;
 • verwerken van retourorders / creditorders;
 • voeren van project-afrondingsgesprek met Projectleider;
 • maken van afnameplanningen.

De kandidaat

De kandidaat die wij zoeken heeft affiniteit met elektrotechniek, bijvoorbeeld via opleiding, werkervaring of hobby. Je beschikt over een afgeronde mbo+/hbo-opleiding, bij voorkeur in een technische of commerciële richting en je hebt enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie. Je bent klantgericht, leergierig, communicatief vaardig en je hebt affiniteit met het spoor. Plannen, organiseren en bijsturen is voor jou een tweede natuur en je functioneert uitstekend onder tijdsdruk. Het afwikkelen van opdrachten waarbij je inkoop, de interne organisatie en de klant aan elkaar verbindt kunnen we met een gerust hart aan jou overlaten. Daarnaast beschik je over goede administratieve vaardigheden en kun jij goed overweg met diverse software pakketten en maak jij je (nieuwe) pakketten snel eigen.

Wij bieden

Een plezierige werkomgeving met nadruk op eigen verantwoordelijkheid, initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden een goed marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv met motivatie via sollicitatie@railpro.nl.